Medic pediatru din Cernăuți, despre drama războiului din Ucraina: Toți plâng mult, plâng într-una. 4-5 ore, în fiecare noapte, suntem amenințați de SIRENĂ

Medic pediatru din Cernăuți, despre drama războiului din Ucraina
Un medic pediatru din Cernăuți a transmis un mesaj sfâșietor despre situația din Ucraina.

Ucraina se luptă de aproape o lună cu atacurile dure ale Rusiei, iar spitalele de acolo, cele care au mai rămas în picioare sunt pline de adulți și copii răniți în timpul războiului sau care au nevoie de medici din alte motive. 

La spitalul de copii din Cernăuți sunt internați peste 150 de copii, împreună cu mamele lor, iar medicii de acolo au grijă și de un copil care a fost rănit în urma unui bombardament.

"Până la 4-5 ore, în fiecare noapte, suntem amenințați de această sirenă. Toți plâng foarte des, plâng într-una"

 

Aurel Roșca este medic pediatru și a povestit cum se vede războiul prin ochii pacienților săi.

"Fetița Emilia, care are 12 ani și care a avut aceasta traumă deja este după operație. Se simte bine, are ceva dureri în picior, unde a fost efectuată operația, dar este totul sub control. Este împreună cu bunica ei în sala post-operatorie, în secția de traumatologie. Se simte bine, dar psihologic este puțin afectată.

De când a început războiul, în fiecare noapte și în fiecare zi aproape, câteva ore, până la 4-5 ore, suntem amenințați de această sirenă și coborâm personalul și copiii acolo, la subsol. Am amenajat câteva camere unde coborâm copii.

Nu am efectuat operații la subsol, pentru că nu au fost cazuri în orele respective, ca să fie necesitate, dar am amenajat o cameră unde am putea efectua și o operație, dacă ar fi nevoie", a spus medicul Aurel Roșca, la Digi24.

"Părinții sunt foarte agitați, sunt într-o stare psihilogică grea. Toți care vin din zonele de conflict sunt foarte afectați de tot ce se întâmplă, plâng foarte des, plâng întruna și mulțumesc întruna personalului medical din spital și la toți oamenii", a mai spus medicul pediatru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel