Marley, pisica anului 2024. Vindecă și liniștește femeile. "E un exemplu al puterii iubirii, e simbolul empatiei"

Pisica - Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Marley, pisica ce liniștește femeile, declarată pisica anului. Povestea uimitoare a lui Marley. Ce a făcut pisica declarată erou.

Vezi și:

De ce te simți obosit, deprimat și leneș când e frig afară sau plouă. Semnul pe care ți-l dă corpul

Vitamina D în lunile cu R, mit sau adevăr. Dr. Tudor Ciuhodaru explică. Ce înseamnă supradozajul cu vitamina D

Marley, pisica cu darul empatiei, a câștigat titlul de "pisica anului", în Londra, pentru ajutorul oferit femeilor exploatate.

Un motan alb - negru, pe nume Marley, a fost desemnat "pisica anului" la o ceremonie națională, datorită empatiei incredibile pe care o artă femeilor traficate și exploatate.

Marley locuiește la un adăpost pentru femeile care au trecut prin traume extreme și a fost premiat pentru modul în care reușește să le ofere alinare.

Premiul a recunoscut compasiunea unică pe care Marley o aduce femeilor care caută sprijin emoțional în călătoria lor de recuperare.

Karen Anstiss, coordonatorul adăpostului, a declarat că: "Sunt atât de mândră că Marley a câștigat titlul de pisica națională a anului. El este un exemplu minunat al puterii iubirii. De multe ori, faptul că Marley pune o lăbuță pe picioarele oaspeților noștri este prima bunătate pe care aceștia o experimentează după ani de zile. Are acest dar incredibil al empatiei și a ajutat multe, multe femei pe drumul spre recuperare".

Povestea lui Marley și impactul asupra femeilor traficate

Marley, care are șapte ani, a fost adoptat de adăpost în urmă cu patru ani, după ce a fost salvat dintr-un adăpost pentru animal, unde ajunsese pentru că fusese agresat de o altă pisică din familia sa.

Această experiență traumatică l-a făcut să dezvolte o sensibilitate specială pentru suferința umană.

Marley pare să recunoască durerea și trauma femeilor traficate și le oferă spijin emoțional într-un mod natural și subtil.

Anstiss a spus: "Înainte să ajungă în adăpost, cred că a trecut prin momente dificile, așa că recunoaște traumele oaspeților noștri pentru că și el a suferit. Inițial stă foarte aproape, pentru a vedea cum reacționează femeile. Apoi le pune ușor o lăbuță pe picior, făcându-le să știe că nu sunt singure. Am avut un oaspete care era atât de traumatizată încât nu vorbea cu noi - doar cu Marley - și pentru că avea încredere în el, în timp am reușit să ajungem la ea".

Această abordare blândă a ajutat multe femei să se deschidă și să comunice. Una dintre ele, atât de traumatizată încât refuza să vorbească cu personalul adăpostului, a început să aibă încredere în Marley și a reușit stfel să stabilească treptat o legătură cu oamenii din jurul său".

Pe lângă roll său, Marley a devenit un membru de bază al adăpostului. El participă la sesiunile de art-terapie și chiar supraveghează grădina, unde este protector al unui mic petec de margarete pe care nimeni nu are voie să îl atingă.

Un alt rol neoficial al său este cel de gardian a adăpostului, patrulând grădina.

Anstiss a spus că Marley a fost un supervizor al personalului, un agent de securitate care patrula pe teren și grădinarul șef: "Nimeni nu are voie să se atingă de peticul lui de margarete".

Marley se alătură și meselor alături de femeile găzduite, iar una dintre ele chiar i-a compus o melodie în semn de recunoștință.

"Marley este inima noastră pufoasă", a spus Anstiss.

Marley a câștigat mai întâi categoria "pisicilor incredibile" în cadrul competiției Cats Protection, un segment care onorează animalele a căror legătură cu oamenii inspiră acte extraordinare de iubire și spijin.

A fost ales prin vot public și, ulterior, desemnat "Pisica anului" de un juriu format din celebrități.

Premiul său include un trofeu și un voucher în valoare de 200 de lire sterline pentru produse de la un magazin de animale.

Marley nu doar că a câștigat un premiu important, ci a devenit un simbol al empatiei și spijinului necondiționat, demonstrând încă o dată impactul pe care animalele îl pot avea asupra oamenilor care trec prin suferințe inimaginabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel