Trei factori de risc majori duc la...
Dacă anul trecut, în perioada Crăciunului, apelurile la 112 erau foarte multe, anul acesta s-a observat o scădere a solicitărilor către Ambulanța București-Ilfov.
”Din data de 24 decembrie, de la orele 20:00, până pe 27 decembrie la ora 08:00, s-au înregistrat 2794 de solicitări, care de altfel s-au şi efectuat, şi am constatat o scădere cu 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. (...) Aceste sărbători vin după valul patru al pandemiei, când numărul solicitărilor a fost foarte mare. Acum, în această perioadă, populaţia încearcă să se relaxeze puţin şi chiar să se focuseze pe sărbătorile de iarnă”, spune dr Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, arată Antena 3.
Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutul "Matei Balș" din Capitală, spune că după părerea lui, anul viitor va fi unul mult mai echilibrat și cu mai puține cazuri severe, dar lumea va fi stresată.
"Eu cred că anul 2022 va fi anul echilibrului, adică vom mai avea infecţii, vor mai fi probleme, dar eu cred că lucrurile se vor aşeza la trecerea de la câmpul de luptă la convieţuire, adică vor fi mai puţine cazuri severe, dar cu condiţia ca oamenii să se ducă la spital, sistemul de Ambulanţă să funcţioneze, pentru că altfel nu rezistăm. Valul cinci vine şi el, dar eu cred că va fi mai echilibrat, vor fi mai puţine forme severe. (...) Omenirea va fi stresată. În 2022, vom avea mai puţine restricţii şi va fi o treabă care ţine de convieţuire. Dar restricţiile putem să le numim măsuri care previn infectarea", a spus medicul Adrian Marinescu, director medical Institutul "Matei Balș" din Capitală, la Antena.
Cât priveşte virusul Sars CoV-2, medicul infecţionist este de părere că acesta nu va dispărea, însă vor fi puţine cazuri, vom învăţa să trăim cu el, asemeni virusului gripal. Pandemia înseamnă multe cazuri într-un timp scurt, nu înseamnă că trebuie să termini cu virusul, foarte important acest aspect. Pot să am virusul, cazuri izolate şi aceea nu este pandemie. Vom trăi nişte ani de zile de acum înainte cu virusul, că la un moment dat nu o să mai ştim că e şi el pe acolo", a spus dr. Adrian Marinescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Schimbările extreme de temperatură...