Lucian Duță, fostul șef al CNAS, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare
27 noi 2020 / 18:02
Fostul președinte al CNAS, Lucian Duță, a fost condamnat, la 6 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită de 6,3 milioane de euro. Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București. 
Lucian Duță. Foto: Facebook / pagina personală

Tribunalul București, care l-a condamnat pe fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duță, la 6 ani de detenție efectivă pentru luare de mită și confiscarea a 6,3 milioane de euro din averea acestuia. Decizia nu este definitivă, ea poate fi contestată la Curtea de Apel București.

În decembrie 2018, DNA l-a trimis în judecată pe fostul șef al CNAS Lucian Duță pentru luare de mită în formă continuată. El este acuzat că ar fi primit o mită de 6,3 milioane de euro cash sau direct în contul din Elveţia al unei firme off-shore înregistrată în Charleston, Saint Kitts&Nevis din Antile (Caraibe), reprezentând un comision de 10% din valoarea contractelor IT acordate de CNAS, de la Radu Enache, reprezentantul Hewlett Packard (HP) România şi de la Irina Socol, reprezentantul subcontractantului Siveco România, conform rechizitorului DNA. Cei doi, de altfel, l-au și denunțat pe Lucian Duță. 


Ştiri Recomandate

Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Diana Păun: campania de vaccinare anti-COVID este un succes
Vaccinarea. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
DEZBATERE ONLINE: „Vaccinarea, prezent și viitor”
Peste 900.000 de români, vaccinați împotriva COVID
Măștile românești, sigure și de calitate
OXYCODONUM - prospect
OXYBUTYNINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri