Poți sta într-un picior timp de 10...
Broccoli este o legumă cruciferă verde, care face parte din aceeași familie cu varza și conopida. Pe lângă faptul că oferă un aport nutritiv crescut, consumul regulat de broccoli are beneficii pentru sănătate și previne instalarea anumitor boli.
Broccoli conține puține calorii, multe fibre și reglează procesele digestive. Persoanele care se luptă cu kilogramele în plus pot introduce broccoli în alimentație și se pot bucura și de efectul detoxifiant al acestuia. Mai mult decât atât, broccoli contribuie la scăderea nivelului de glucoză din sânge și este un aliment perfect pentru diabetici.
Broccoli stimulează sistemul nervos și scade riscul de apariție a bolilor degenerative. Printre acestea se numără boala Alzheimer și boala Parkinson, afecțiuni cu o incidență din ce în ce mai mare în întreaga lume. Unul dintre factorii care intervin în degenerarea organismului este stresul oxidativ. Antioxidanții din broccoli protejează țesuturile de efectele proceselor oxidative din corp.
Consumul de broccoli este benefic pentru cei care suferă de boli cardiovasculare. Anumiți compuși din broccoli, în special calciul, magneziul și vitaminele din complexul B scad tensiunea arterială și reduc nivelurile de colesterol și trigliceride din sânge. Totodată, principiile active din broccoli reduc procesele inflamatorii care întrețin bolile de inimă.
Broccoli conține o cantitate mare de vitamina A, are capacitatea de a întări vederea și previne unele afecțiuni oftalmologice, precum cataracta sau degenerarea maculară. Deficitul de vitamina A determină scăderea acuității vizuale, uscarea pielii, scăderea rezistenței părului și unghiilor și probleme ale dinților.
Se pare că broccoli are efect antitumoral și intervine în blocarea proceselor canceroase. Studii efectuate la Universitatea din Heidelberg, Germania, arată că plantele crucifere conțin substanțe anticanceroase. De asemenea, efectul antiinflamator ajută la scăderea proceselor antiinflamatorii din cancer și din alte boli cronice.
Vezi și: Cataracta: ce simptome ascunde și cum se tratează
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Poți sta într-un picior timp de 10...
Un nou studiu revoluționar sugerează că îndepărtarea apendicelui...
O nouă descoperire șocantă arată că o...
Uleiul pe care îl folosești zilnic la...
Ce tratament urmează Donald Trump,...
„Este mai rău decât un război!” OMS...
Radiațiile din tomografiile...
Un nou virus amenință omenirea....