Radiografiile și radiațiile din...
Prof. Dr. Corin Badiu, doctor în științe medicale, medic primar endocrinolog și diabet, nutriție și boli de metabolism, cadru didactic la UMF Carol Davila București, a fost întrebat în emisiunea ACADEMIA DE SĂNĂTATE de la DC Medical cu privire la situația în care se află endocrinologia în România comparativ cu alte state europene, mai mult decât atât, dacă este suficientă ”existența unui singur Institut Endocrinologic” sau consideră ”că necesitățile și în bolile endocrine sunt mai mari”.
”La nivel internațional există departamente specifice de endocrinologie, însă ele sunt într-un complex multi-disciplinar în marea majoritate ale centrelor de excelență, unde ele se află în spitale universitare, centre care asigură o îngrijire completă, dar sunt departamente de endocrinologie cu individualitate academică. În unele țări, umbrela medicinei interne acoperă endocrinologia, adică aceasta din urmă nu este o specialitate distinctă, dar la nivel european, majoritatea cazurilor sunt acoperite de cei care sunt în zona endocrinologiei menționând că în majoritatea țărilor europene endocrinologia include diabetul, adică patologia este de fapt endocrinologie-boli metabolice-diabet. Sunt departamente speciale, unele sunt dedicate populației pediatrice, departament de creștere și patologie endocrino-pediatrică, departament de endocrinologie adulți și pentru cancerul tiroidian există departamente care au și infrastructură de medicină nucleară pentru că acolo este necesară internarea pacienților și administrarea dozelor de iod radioactiv sub supraveghere medicală a unor endocrinologi și medici de medicină nucleară”, a explicat Prof. Dr. Corin Badiu în cadrul emisiunii ACADEMIA DE SĂNĂTATE de la DC Medical.
”La nivel național, cu excepția Institutului Național de Endocrinologie, majoritatea celorlalte departamente de endocrinologie se află integrate în spitale multi-disciplinare, unde în aceeași instituție există și clinici de chirurgie, de imagistică, de medicină internă, de terapie intensivă și într-un fel, și noi am dezvoltat, în Institut, acest sistem. Există o secție de terapie intensivă, există un departament de imagistică, una o secție de medicină nucleară, chirurgia endocrină pentru patologia tiroidiană și paratiroidiană, avem dezvoltat acest sistem într-o manieră clară pentru institut, datorită tradiției institutului ”, a mai spus Dr. Corin Badiu, care a subliniat că Institutul Național de Endocrinologie a ajuns la venerabila vârstă de 75 de ani.
Vezi și: Stresul și tiroida. Corin Badiu: A crescut numărul de cazuri
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Radiografiile și radiațiile din...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...