La ce mână se ia tensiunea. Dacă vezi diferența asta, mergi la medic. Dr. Rodica Niculescu: Înseamnă că la nivelul unui vas există o îngustare semnificativă

La ce mana se ia tensiunea - Foto: Freepik
EXCLUSIV
La ce mână se ia tensiunea, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o până acum și nu ai știut. Diferența dintre valori îți arată dacă ai sau nu o problemă.

La ce mână se ia tensiunea, de fapt. Medicul Rodica Niculescu ne-a explicat cum se ia corect tensiunea.

Tensiunea arterială este un aspect vital al sănătății, care reflectă forța cu care sângele apasă pe pereții arterelor în timp ce este pompat de inimă.

Tensiunea este exprimată prin două numere: tensiunea sistolică (valoarea superioară) și tensiunea diastolică (valoarea inferioară).

Tensiunea sistolică indică presiunea în artere atunci când inima se contractă și pompează sânge.

Tensiunea diastolică reprezintă presiunea în artere când inima se odihnește între bătăi.

La ce mână se ia tensiunea. Diferența care îți arată o mare problemă de sănătate

Tensiunea arterială este un indicator crucial al stării de sănătate și trebuie monitorizată și gestionată corespunzător.

Monitorizarea regulată a tensiunii arteriale este crucială, deoarece hipertensiunea (tensiune arterială ridicată) poate exista fără simptome evidente. Hipertensiunea netratată crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și alte probleme de sănătate.

Sanador

Vârsta înaintată, istoricul familial, obezitatea, lipsa activității fizice, fumatul, consumul excesiv de alcool și o dietă săracă în nutrienți sunt factori cunoscuți care contribuie la hipertensiune.

Cu toate acestea, adoptarea unui stil de viață sănătos, cum ar fi exercițiile fizice regulate, o dietă echilibrată, limitarea consumului de alcool și renunțarea la fumat, poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

"În mod corect, orice cardiolog trebuie să ia tensiunea la ambele mâini, la ambele brațe, pentru că între cele două brațe există o diferență de 2mmHg acceptați. 

Să spunem că la o mână avem 12 și la o mână avem 14. Da, e acceptat. Dar dacă avem la o mână 9mmHg și la cealaltă 15-16, înseamnă că la nivelul unui vas care aduce sânge la membru respectiv există o îngustare semnificativă. 

Și atunci ne face să ne gândim că ar trebui să controlăm vasele gâtului ale pacientului respectiv, respectiv subclavia, carotidele, mă rog trunchiul brahio cefalic. 

Ceea ce e o notă importantă în observarea arborelui arterial", a declarat medicul Dr. Rodica Niculescu, medic specialist Cardiologie Intervențională la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC Medical. 

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel