Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Țigări electronice, fumat: campanie de 160 de milioane de dolari, anunțată de un miliardar
10 sep, 21:35
Un miliardar a anunțat că va iniția, în SUA, o campanie în valoare de 160 de milioane de dolari pentru interzicerea ţigărilor electronice cu arome după decesele a cel puţin cinci persoane care au utilizat astfel de dispozitive.
Tigările electronice ar putea fi mai periculoase decât cele cu tutun

Țigări electronice, campanie. Miliardarul şi fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, a precizat marţi, 10 septembrie, că va iniția o campanie în valoare de 160 de milioane de dolari pentru interzicerea ţigărilor electronice cu arome în SUA.

Bloomberg, cunoscut militant anti-tabac, a interzis fumatul în restaurantele şi barurile din New York la începutul anilor 2000, când era primar al oraşului.

”Cunoaştem metodele marilor companii de tutun. Nu este prima dată. Aceştia vizează copiii, punându-i în mare pericol”, susține Bloomberg într-un editorial publicat în New York Times şi semnat alături de Matt Myers, directorul Campaniei pentru Copii fără Tutun, potrivit Agerpres care citează AFP.

Miliardarul denunță lipsa de acţiune a Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA și declară că această campanie se va derula pe parcursul a trei ani și va avea drept scop iniţial să interzică țigările electronice cu arome, populare printre adolescenți, în ”cel puţin 20 de oraşe şi state americane”.

Statisticile Centrului pentru Controlul Bolilor arată că, în 2018, 1 din 5 liceeani (20,8%) a declarat că a fumat ţigări electronice în ultimele 30 de zile, aproape de două ori mai mult decât anul precedent.

Țigări electronice, campanie. Orașul american care a interzis vapatul

În iunie, San Francisco, unde are ”cartierul general” un gigant al ţigărilor electronice, a devenit primul mare oraş american care a interzis vapatul.

Următorul pe listă ar putea fi New York-ul dacă autoritățile țin cont de îndemnul preşedintelui Comisiei de Sănătate a Consiliului Municipal al oraşului New York, Mark Levine. Acesta a solicitat marţi, 10 septembrie, autorităților metropolei americane să ”interzică ţigările electronice cu arome” amintind pericolul în rândul elevilor de liceu şi colegiu.

Cel puţin cinci persoane au murit după ce au folosit ţigări electronice în SUA, iar numărul celor care suferă de dificultăţi de respiraţie severe s-a dublat, ajungând la 450 la nivelul întregii ţări.


Ştiri Recomandate

Prof dr Liana Gheorghe. Foto. DC Medical
EXCLUSIV
Prof Dr Liana Gheorghe: noutăți în bolile ficatului. Academia de Sănătate, ediție specială
Cum să mâncăm ca să nu ne îngrășăm. Sfaturile unui psiholog
Dr Victor Costache: Plata salariilor cadrelor medicale în decembrie se va face la timp
Medic de la Spitalul de Psihiatrie Obregia, urmărire penală pentru mită în formă continuată
Oamenii mai buni trăiesc mai mult? Opinia experților
Vaccin Ebola, aprobat pentru comercializare de Comisia Europeană
Răni, răceli, arsuri. Beneficiile uimitoare ale mierii ajută oare și unii alergici?
Cele mai bune surse de fier din mâncare. Ce să alegi din grădină și de la magazin
Comentarii