Hipertensiune arterială în sarcină, bebeluși cu posibile probleme cardiovasculare

Naștere
Gravidele care se confruntă cu hipertensiune indusă de sarcină sau au fost diagnosticate cu preeclampsie vor naște bebeluși cu posibile probleme cardiovasculare, arată un studiu.

Bebelușii născuți în urma unei sarcine hipertensive se confruntă cu probleme în dezvoltarea inimii, a ventriculului drept, susțin cercetătorii. Aceștia au analizat efectele hipertensiunii arteriale în graviditate. Ei au evaluat volumul, masa și funcția ventriculului stâng și drept la nașterea bebelușului și la vârsta de 3 luni, prin ecocardiografie. 134 sugari născuți la termen au inclus în studiul lor.

80 dintre sugari au venit pe lume din mame diagnosticate cu preeclampsie sau hipertensiune arterială indusă de sarcină. Restul bebelușilor s-au născut fără probleme. Diferențele dintre grupuri au fost interpretate, ținând cont de severitatea tulburărilor de sarcină, sexul, mărimea corpului și tensiunea arterială. S-a constatat că masa ventriculară stângă și dreaptă a fost similare la ambele grupuri la naștere, iar indicele volumic diastolic al capătului ventricular drept a fost semnificativ mai mic la cei născuți dintr-o sarcină hipertensivă, persistând la vârsta de 3 luni. La vârsta de 3 luni, acești sugari au avut, de asemenea, masele ventriculare dreaptă și stângă semnificativ mai mari. Nu au fost evidente diferențe în funcția sistolică sau diastolică.

Cercetătorii nu știu încă dacă diferențele persistă pe termen lung și care e relația cu un risc cardiovascular crescut necesită studii suplimentare.

Studiul a fost publicat în Jurnalul Asociației Americane a lnimii, AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel