Herniile, de ce sunt diferite la femei față de bărbați. Explicațiile unui medic

Bolile autoimune afectează mai mult femeile decât bărbații
EXCLUSIV
Herniile pot să apară în anumite condiții, dar există și factori genetici care favorizează apariția acestora. 

Teodor Buliga, medic primar în Chirurgie generală și Chirurgie oncologică în cadrul Spitalului Clinic Sanador din Capitală, a explicat la Interviurile DC News și DC Medical că diferențele țin, mai degrabă, de anatomia diferită. „Există o variabilitate, dar variabilitatea ține strict de anatomie: bazinul este mai lat la femeie, femeile au o altă dispoziție anatomică din cauza organelor genitale – uter și așa mai departe; pe parcursul vieții, eventual au o sarcină, două, trei, ceea ce produce niște modificări, deci există niște explicații legate mai degrabă - nu de sexul în sine, feminin sau masculin - ci de particularitățile anatomice locale pentru fiecare”, a explicat el.

Sanador

Există diferențe și între tipurile de hernii care apar mai adesea la femei față de bărbați. „De exemplu, femeile fac mai frecvent hernii femurale. Este o variantă a herniilor în zona respectivă. Bărbații fac mai frecvent hernii inghinale. Medicina nu e chiar matematică și cele două noțiuni se pot suprapune”, mai explică medicul. 

Mai multe detalii găsiți în materialul video atașat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel