Guvernul și CNSU, date în judecată pentru extindera restriciției de circulație de la ora 22.00

Justiție, instanță  Foto: Designed by Freepik
Un avocat a dat în judecată Guvernul și CNSU pentru restricția de circulație pe timp de noapte după ora 22:00.

Avocatul Alexandru Silviu Goga din Brașov a dat în judecată Guvernul și CNSU pentru extinderea restricției de circulație pe timp de noapte de la ora 22:00.

"Am înțeles să dau în judecată Guvernul României și CNSU pentru prelungirea stării de alertă și pentru adoptarea ultimei hotărâri referitoare la extinderea restricției de la 23:00 la 22:00. Mi s-a părut disproporționat și total nelegal și netemeinic. Fără o anchetă prealabilă, fără o explicație. Să apară doar domnul președinte Iohannis cu două zile înainte și să ne zică vedeți că se va extinde restricția la 22:00. Ce câștigăm, sau ce am fi pierdut în acea oră, de a trebuit să se extindă?

Când, acum, când vine căldură? De ce să îmi fie călcate aceste drepturi fundamentale, constituționale? Libertatea de circulație și dreptul la viață intimă și privată.

Mă bucur că o să pot să mă judec deja luni pentru suspendarea efectelor acestor hotărâri de care am vorbit. Prin cererea de anulare nu am cerut să se elimine cu totul (n.r. restricțiile).

Dar nu știu unde e proporția, corectitudinea, să lărgim cu o ora fără să existe un fundament științific. Actele normative trebuie să fie fundamentate, motivate. Nu îmi doresc să înlăturăm cu totul restricțiile, îmi doresc să îmi fie explicate." a precizat Alexandru Goga la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel