Gina Pistol a oprit alăptarea fiicei sale, din motive de sănătate: Durere de cap, frisoane, durere-n gât, antibiotic

Gina Pistol. FOTO Instagram @ Gina Pistol
Gina Pistol a dezvăluit că nu o mai alăptează pe micuța Josephine. 

Gina Pistol a devenit mamă în luna martie 2021. Iubita lui Smiley a adus pe lume o fetiță, perfect sănătoasă, pe care a alăptat-o până de curând. Vedeta este nevoită acum să oprească alăptatul, din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă, dar și a tratamentului prescris de medici. Fosta prezentatoare TV a răcit și ia antibiotic.

Josephine, fiica Ginei Pistol și a lui Smiley, are 1 an și de când a venit pe lume le umple viața de bucurie părinților.
”Păi… durere de cap, frisoane, durere-n gât, antibiotic, moleșeală plus înțărcat! Sunt bine, cam atât despre mine. Tu cum ești? Tot așa bine?”, a scris Gina Pistol pe rețelele de socializare, potrivit Spectacola.

Alăptarea și vârsta până la care este recomandată. Care sunt beneficiile acestuia

Alăptarea este modul unic în care i se oferă bebelușului hrana perfectă pentru a crește și a se dezvolta normal, dar mai ales acela de a se crea o legătură profundă între cei doi.

De altfel, OMS recomandă alăptarea exclusivă până 6 luni, începerea diversificării după această vârstă, iar în paralel, și alăptarea, până la 2 ani.

Invitată la ”Neatza cu Răzvan și Dani”, de la Antena 1, Ruxandra Luca, specialist în parenting, a explicat cum se vede acest lucru din perspectiva mamei cu trei copii, fiecare cu o altă perioadă de alăptare, de la 5 luni la 2 ani.

”Pe Albert (n.r. fiul ce mare) l-am alăptat până la 5 luni, asta pentru că am făcut niște greșeli acolo, în alăptare, pe care nu le-am conștientizat la vremea respectivă, și a mâncat și lapte matern, și lapte praf, iar pe la 5 luni nu am mai avut lapte matern.

Pe al doilea, către un an și 8 luni, când a renunțat singur, iar fetița, care a împlinit 2 ani, weekendul acesta, este în continuare alăptată”, a explicat Ruxandra Luca.

De altfel, susține Ruxandra Luca, un copil renunță la alăptarea la sân în jurul vârstei de 3-4, motiv pentru care, decizia de continuare a alăptării ține, într-o oarecare măsură, și de disponibilitatea mamei respective.

”Alăptarea, în primele 6 luni, înseamnă să stai lângă copil, eventual lăsat când trebuie plecat de acasă. Însă în cazul copiilor mai mare, care mănâncă fructe, legume, carne, lactate, nu mai are nevoie atât de mult, căci laptele matern nu mai reprezintă baza alimentației, este ca un supliment. La 3-4 ani se poate alăpta și la 2 săptămâni, căci tot alăptare se numește”, a mai spus Ruxandra Luca. Citește mai departe AICI.

Gina Pistol, DIETA. Trucul care a ajutat-o să slăbească 15 KG în 30 de ZILE: Rămâne între noi

Gina Pistol și Smiley au devenit părinți în urmă cu un an, iar după ce a născut, prezentatoarea de la "Chefi la Cuțite" s-a ambiționat și a slăbit spectaculos.

Chiar din prima lună de când a născut, iubita lui Smiley a reușit să slăbească 15 kilograme în 30 de zile, cu puțin ajutor din partea unui specialist și cu multă determinare. 

Iubita lui Smiley spunea la acea vreme că nu i-a fost recomandat să facă sport, însă cu puțină atenție și o alimentație sănătoasă a reușit să scape de o parte din kilogramele acumulate în timpul sarcinii.

"Ca să vă răspund la o întrebare pe care o primesc destul de des. Nu cred că am slăbit foarte mult. Eu ajunsesem, dar rămâne între noi, la aproape 80 de kilograme, iar acum, după 5 săptămâni și câteva zile, am 65, dar la fel, rămâne între noi. Nu am timp acum și nici nu cred că am voie să fac mișcare, dar când o să mă mai eliberez, o să mă apuc de mișcare", a spus Gina Pistol. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Hipertensiunea, dăunătoare pentru sarcină. Medic: Poate avea urmări grave dacă nu este descoperită și ținută în parametrii normali

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diferența dintre RMN și CT: ce trebuie să știi despre fiecare

Crossuri externe

pixel