Ghidul complet pentru alegerea cremei hidratante potrivite în 2024

În 2024, cele mai populare produse de hidratare a pielii sunt acelea realizate conform principiului ecobiologiei.

Asta înseamnă că au ingrediente pure, naturale, ce sunt foarte bine tolerate de toate tipurile de piele. În dermatologie, acest domeniu se referă la modul în care factorii de mediu influențează sănătatea pielii. Ingredientele naturale derivate din minerale, plante și alte surse organice sunt foarte apreciate pentru proprietățile lor terapeutice și sunt utilizate în produsele cosmetice de brand pentru îngrijirea pielii.

Pentru a avea un ten fin, catifelat și cu aspect sănătos, este esențial să ai o rutină de îngrijire a pielii bine definită, realizată cu produse de calitate, potrivite tipului tău de ten. Poți folosi un balsam hidratant care are o textură cremoasă, ce este îmbogățită cu acid hialuronic și alte îngrediente de origine naturală. Acesta hrănește pielea, o hidratează și ameliorează senzația de ten uscat și tensionat.

Prin hidratare optimă, pielea arată mai tânără, netedă, moale și în plus roșeața este redusă semnificativ. Desigur, înainte de a aplica un tratament de hidratare, pielea trebuie curățată cu o spumă de ten cu ingrediente naturale, care elimină impuritățile, rezidurile de machiaj și excesul de sebum. Această spumă de curățare va proteja tenul și împotriva poluării, va revitaliza tenul și poate avea un parfum proaspăt floral.

Hidratarea este esențială pentru un ten sănătos, va menține elasticitatea pielii.

Un element de bază al îngrijirii tenului este o cremă hidratantă de marcă, ce susține funcțiile naturale cutanate, reduce ridurile, contribuie la menținerea echilibrului și a hidratării tenului, conferă prospețime și luminozitate, oferă o stare de bine și favorizează un aspect mai sănătos al pielii. O astfel de cremă ar trebui să conțină cel puțin 98% ingrediente de origine naturală. Ea se aplică pe pielea curată, prin mișcări circulare, ușoare, pe față, gât și decolteu.

Vara se poate folosi un fluid protector tonifiant pentru față cu SPF 50, care hidratează tenul pentru 8 ore, conferă pielii un aspect minunat și asigură o protecție bună împotriva razelor UVA și UVB.

Cele mai bune creme pentru hidratarea pielii și calmarea inflamației sunt acelea cu formule realizate pe baza principiului ecobiologiei (ex. produsele Bioderma). Asta înseamnă că ele îmbunătățesc sănătatea pielii și restabilesc bariera naturală a pielii la nivel fizic și biologic. Prin folosirea lor se menține hidratarea pielii, iar tenul nu mai este uscat, apare acea senzație plăcută și confortabilă pe față.

O cremă hidratantă bună va avea și vitamina B3, care ajută la restabilirea barierei cutanate și la stimularea sintezei lipidelor. Vitamina B3 face minuni pentru piele, îi îmbunătățește suplețea, elasticitatea, îi menține aspectul sănătos.

Se spune că există creme de față, cu efect hidratant, pentru fiecare vârstă. De pildă, după vârsta de 30 de ani, se utilizează anumite creme care previn apariția ridurilor și a liniilor fine. Pentru femeile care au vârsta peste 40 de ani se recomandă cremele care oferă instantaneu o bună hidratare și o piele mai fină și mai tonifiată. În cazul femeilor cu vârsta peste 50 de ani sunt necesare creme cu extracte organice, naturale, care combat pierderea densității pielii.

În magazinele online găsești astfel de produse de brand, ce includ și creme ce îmbunătățesc vitalitatea și luminozitatea pielii mature, care sunt produse de îngrijire 2 în 1. Asta înseamnă că revitalizează tenul hrănindu-l intens și îl protejează de factorii externi.

Cremele de hidratare se aplică întotdeauna pe pielea curată și uscată. Ele se pot folosi de două ori pe zi, timp de 7 zile pe săptămână. O cremă de calitate se va absorbi rapid în piele prin masaj ușor și va avea un efect calmant imediat. Crema va hidrata foarte bine tenul, în procent de 90% și umiditatea va fi de durată. Printr-un tratament zilnic, se poate restabili frumusețea și strălucirea pielii sărace în nutrienți.

În magazinele online există și seturi cu produse cosmetice Discovery Box ale unor branduri mondiale, care conțin mostre și creme în miniatură ce hidratează, hrănesc eficient și combat semnele de îmbătrânire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel