Trei comercianți de la Târgul de Crăciun din Constanța au...
Genetică, boală. O analiză recentă a cercetătorilor chinezi de la Universitatea Sun Yat-sen, China, publicată în PLOS Neglected Tropical Diseases, că o analiză detaliată a geneticii parazitului viermilor pulmonari de șobolan - Angiostrongylus cantonensis - dezvăluie semnături ale evoluției adaptive care au lăsat parazitul să supraviețuiască și care poate servi drept viitoare ținte pentru medicamente.
A. cantonensis este un vierme rotund cu un ciclu de viață complicat, care necesită melci ca gazdă intermediară. Parazitul ajunge în corpul uman prin apă sau legume contaminate și afectează sistemul nervos central. Viermele este cea mai frecventă cauză a meningitei eozinofile la om, o infecție care poate duce la moarte sau la deteriorarea permanentă a sistemului nervos, potrivit sciencedaily.
"Aceste rezultate oferă o resursă abundentă de date pentru a studia biologia și evoluția A. cantonensis și au arătat câteva ținte potențiale împotriva A. cantonensis și helmintele cu trăsături similare", spun cercetătorii.
Studiul, AICI.
Trei comercianți de la Târgul de Crăciun din Constanța au...
Vicepreşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Renică...
Direcţia de Sănătate Publică Olt are în depozit peste 10.000...
Ambulatoriul Spitalului din Siret, Suceava, va fi extins și dotat...
Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din...
Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost dotat cu aparatură...
Medicul Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui, va fi numit secretar...
Zeci de medici de la UPU, SMURD și Ambulanță şi-au exprimat public...