Genetică, cum evoluează boala parazitară răspândită prin alimente contaminate

Alimente     FOTO: pexels.com
Viermele pulmonar de șobolan este o boală parazitară care se răspândește prin alimente contaminate și care afectează creierul și măduva spinării.

Genetică, boală. O analiză recentă a cercetătorilor chinezi de la Universitatea Sun Yat-sen, China, publicată în PLOS Neglected Tropical Diseases, că o analiză detaliată a geneticii parazitului viermilor pulmonari de șobolan - Angiostrongylus cantonensis - dezvăluie semnături ale evoluției adaptive care au lăsat parazitul să supraviețuiască și care poate servi drept viitoare ținte pentru medicamente.

A. cantonensis este un vierme rotund cu un ciclu de viață complicat, care necesită melci ca gazdă intermediară. Parazitul ajunge în corpul uman prin apă sau legume contaminate și afectează sistemul nervos central. Viermele este cea mai frecventă cauză a meningitei eozinofile la om, o infecție care poate duce la moarte sau la deteriorarea permanentă a sistemului nervos, potrivit sciencedaily.

"Aceste rezultate oferă o resursă abundentă de date pentru a studia biologia și evoluția A. cantonensis și au arătat câteva ținte potențiale împotriva A. cantonensis și helmintele cu trăsături similare", spun cercetătorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel