Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Bucățile de carne pot fi marinate cu ierburi, condimente, usturoi, citrice, miere, oțet, vin, ulei sau sos, după bunul plac. Marinada va face carnea mai fragedă și suculentă.
Un grătar bun se poate face cu lăstari de viță de vie sau lemne de pin.
Când jarul este pregătit, fixează grătarul la aproximativ 12 centimetri de jar, unge-l cu puțină grăsime sau cu o ceapă, apoi pune bucățile de carne în zonele cu mai multă căldură. După care mută carnea într-o parte în care focul este mai moale, astfel încât să se gătească la interior, fără a se arde la exterior. Întoarce carnea la fiecare cinci minute și unge-o cu marinadă.
Se sărează carnea înainte să o gătim? Indiferent de carne? Într-un episod din proiectul său, Știință cu sare și piper, profesorul Dan Vodnar, care predă Gastronomie Moleculară al USAMV Cluj, spune că ”este bine să sărăm carnea cu câteva ore înainte de a fi gătită”.
Acesta explică și de ce: ”Sărăm carnea mai devreme pentru a-i da timp sării să se răspândească în mușchi, unde dizolvă lanțurile de proteine într-un gel, umezind astfel carnea și totodată eliberând aromele în exterior”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Dispozitivul care poate depista...
Ce se întâmplă în creier dacă te trezești devreme. Un neurolog...
Boala care afectează un milion de...
Cine este Robert Prevost, noul papă...
COVID, impact grav pe termen lung....
Spatele curbat odată cu vârsta: ce...