Floarea de dovleac, săracă în calorii, bogată în nutrienți. Cum să o consumi

floarea de dovleac - FOTO: Pexels@Karolina Grabowska
Floarea de dovleac este un tip de floare comestibilă vibrantă produsă de plantele de dovleac. Conține o cantitate importantă de antioxidanți.

Floarea de dovleac poate fi un plus nutritiv și gustos  și poate fi consumată pentru o dietă sănătoasă, dar și pentru a suplimenta necesarul de minerale de care organismul are nevoie.

Floarea de dovleac, valori nutritive

Deși conține o cantitate mică de calorii și grăsimi per porție, floarea de dovleac vă poate ajuta să vă stimulați aportul de mai mulți nutrienți importanți, inclusiv fibre, cupru, acid folic și vitamina A, arată Healthline.

O cană (134 grame) de floare de dovleac gătită conține următoarele substanțe nutritive:

- Calorii: 20

- Carbohidraţi: 4.5 grame

- Proteine: 1,5 grame

- Grăsime: 0,1 grame

- Fibre: 1,2 grame

- Cupru: 15% din valoarea zilnică (DV)

- Acid folic: 14% din DV

- Vitamina A: 13% din DV

- Magneziu: 8% din DV

- Vitamina C: 7% din DV

- Fier: 7% din DV

Vezi și: De ce nu ar trebui să porți sutien. 6 motive pentru care ar trebui să renunți la el

Floarea de dovleac este deosebit de bogată în cupru, un mineral esențial de care corpul tău are nevoie pentru producerea de energie. De asemenea, conține o cantitate bună de acid folic per porție, care este o vitamină B care joacă un rol cheie în metabolismul proteinelor și sinteza ADN-ului.

În plus, florile de dovleac oferă aproximativ 13% din DV pentru vitamina A, care susține formarea și funcția inimii, ochilor și plămânilor. Floarea de dovleac un ingredient extrem de hrănitor. Prin urmare, florile de dovleac pot oferi mai multe beneficii pentru sănătate.

Floarea de dovleac, bogată în antioxidanți

Floarea de dovleac este o mare sursă de antioxidanți, compuși care pot neutraliza radicalii liberi dăunători și pot reduce inflamația din organism. În special, floarea de dovleac este bogată în mai multe tipuri de antioxidanți, inclusiv:

- antocianine

- caroten

- flavonoide

- fenoli

Antioxidanții pot ajuta, de asemenea, în prevenirea bolilor cronice. În plus, multe dintre diferitele tipuri de antioxidanți găsite în floarea de dovleac pot oferi beneficii suplimentare pentru sănătate.

De exemplu, floarea de dovleac conține o cantitate mare de carotenoide, care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți funcția creierului, să vă susțină sănătatea inimii și să vă ofere protecție împotriva anumitor tipuri de cancer și boli cronice.

Vezi și: Universitățile de Medicină și Farmacie, cu ”gratii”. Adrian Wiener: Vătafii din UMF-uri au pus stăpânire pe ”bucăți din România”

Floarea de dovleac, benefică pentru ochi

Floarea de dovleac oferă o doză consistentă de vitamina A în fiecare porție. Corpul tău are nevoie de vitamina A pentru a menţine sănătatea optimă a ochilor. Mai mult decât atât, o deficiență de vitamina A poate avea un impact grav asupra sănătății ochilor. Sănătatea slabă a ochilor este adesea caracterizată de probleme precum orbirea nocturnă și ochii uscați.

Mai mult, unele cercetări sugerează că creșterea aportului de vitamina A - fie din suplimente, fie din alimente bogate în nutrienți, cum ar fi floarea de dovleac - poate fi asociată cu un risc mai mic de degenerescență maculară legată de vârstă, o afecțiune care poate duce la pierderea vederii în timp.

Floarea de dovleac sprijină producerea celulelor roșii din sânge

Floarea de dovleac conține mai mulți nutrienți care sunt implicați în producția organismului de celule roșii din sânge. De exemplu, corpul tău are nevoie de cupru pentru a produce hemoglobina, un tip de proteină care transportă oxigenul prin celulele roşii din sânge.

De asemenea, conține fier, o altă componentă cheie a hemoglobinei de care corpul tău are nevoie pentru a sintetiza celulele roșii sănătoase din sânge. Un deficit de nutrienți fie poate provoca anemie, caracterizate prin simptome cum ar fi slăbiciune, piele palidă, amețeli, și oboseală.

Încorporarea mai multor alimente care sunt bogate în aceste minerale esențiale - cum ar fi floarea de dovleac - în dieta ta poate fi benefică pentru a preveni orice deficiențe nutriționale.

Vezi și: Tulburările mintale, studiu în premieră. Un român conduce analiza în SUA

Cum să consumi floarea de dovleac

Cu toate acestea, rețineți că multe rețete cu flori de dovleac sunt pane, prăjite sau umplute cu ingrediente bogate în calorii, cum ar fi brânza. În timp ce aceste feluri de mâncare se pot potrivi cu siguranță într-o dietă echilibrată, poate doriți să moderați dimensiunile porțiilor dacă încercați să mențineți o greutate moderată sau să obțineți un deficit de calorii sănătos.

În plus, în timp ce floarea de dovleac poate fi, de asemenea, savurată crudă, este important să o curățați bine înainte de consum pentru a îndepărta orice murdărie sau resturi, mai ales dacă o alegeți din propria grădină.

Majoritatea oamenilor preferă să îndepărteze cu atenție frunzele spinoase ale florilor, împreună cu pistilul și staminele, pentru a îmbunătăți aroma florii.

Ca și alte tipuri de flori comestibile, rețineți că floarea de dovleac are un termen de valabilitate foarte scurt și începe să se ofilească în 24-48 de ore de la cules.

Vezi și: Hepatita C, creștere alarmantă. Adrian Marinescu: Când ajungi să ai simptome, înseamnă că ai ajuns într-un stadiu avansat sau de infecție acută

Utilizări culinare

Floarea crudă de dovleac se mândrește cu un gust subtil, ușor pământesc. Bucătarii îl pot folosi pentru a adăuga un plus de culoare și aromă salatelor.

Mulți oameni umplu, de asemenea, florile cu brânză ricotta sau mozzarella înainte de a le coace sau prăji pentru a face flori de dovleac umplute. Puteți încerca să faceți acest fel de mâncare acasă folosind rețeta de mai jos.

Ingrediente

- 10-12 flori de dovleac

- 1 cană (260 grame) brânză ricotta

- 3 ouă

- 1/2 ceaşcă (60 grame) pesmet

- sare și piper după gust

Vezi și: Rutina alimentară, beneficii. Cinci motive să mănânci la aceeași oră în fiecare zi

Cum să o preparați

Clătiți fiecare floare de dovleac și îndepărtați cu atenție frunzele spinoase, pistilul și staminele.

Într-un castron mic, amestecați brânza ricotta cu un ou bătut, sare și piper.

Se toarnă pesmetul într-un alt castron. Adăugați două ouă rămase într-un castron separat și utilizați o furculiță pentru a amesteca bine.

Utilizați o lingură pentru a chestii fiecare floare cu umplutură ricotta și răsuciți partea de sus pentru a închide.

Apoi, înmuiați fiecare floare în amestecul de ouă, urmată de pesmet. Se pune pe o foaie de copt căptușită cu pergament.

Coaceți la 400 ° F (205 ° C) timp de 8-10 minute sau până când brânza s-a topit și florile sunt maro deschis și crocante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel