Flacoanele de plastic de unică folosință: cât de periculos este să le refolosești

Foarte mulți oameni refolosesc flacoanele de plastic, însă experții spun că nu este cel mai bun lucru pe care-l pot face.

Un flacon de plastic cu apă sau sifon pare obiectul perfect pentru a fi reutilizat. L-ați umplut cu apă și sunteți pregătit să plecați, crezând că este o soluție perfectă și sănătoasă pentru hidratare. Ei bine, partea de hidratare este adevărată, dar nu este și sănătoasă. Reutilizarea sticlelor de plastic poate fi, de fapt, foarte dăunătoare pentru sănătate.

Substanțe periculoase

Flacoanele de plastic pe care le cumpărați din supermarket nu sunt făcute pentru a fi reumplute de nenumărate ori. Multe flacoane de plastic sunt fabricate din material care conține o substanță chimică numită Bisfenol A (BPA). Acest lucru poate fi dăunător organismului, deoarece influențează hormonii. Dr. Marilyn Glenville a avertizat că substanțele chimice găsite în unele flacoane de plastic „pot afecta ovulația și ne pot crește riscul de apariție a problemelor hormonale, cum ar fi endometrioza și cancerul de sân, printre altele”.

Bacterii

Există un alt aspect îngrijorător al refolosirii flacoanelor, și anume cantitatea de bacterii pe care o puteți găsi pe o singură sticlă. Cercetătorii au testat sticle care fuseseră folosite de un atlet timp de o săptămână și ceea ce au găsit este destul de grosolan! Sticla care conținea cele mai multe bacterii avea de fapt mai multe bacterii pe ea decât scaunul mediu de toaletă ... De asemenea, ei au arătat că 60 la sută din germenii pe care i-au găsit pe sticle ar putea îmbolnăvi oamenii.

Soluţie

Desigur, tot vrem să putem lua cu noi o sticlă de apă. Ei bine, în primul rând, nu ar trebui să refolosiți sticlele de unică folosință, ci doar să le aruncați după o singură utilizare. Cel mai ecologic și mai sănătos lucru de făcut este să investiți într-un recipient din material care poate fi refolosit. Totuși, asigurați-vă că nu conține BPA! De asemenea, puteți alege să cumpărați un flacon de sticlă sau din oțel inoxidabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel