Fimoza: cauze, simptome, tratament. Greșeala pe care o fac bărbații. Bogdan Pârlițeanu: Apare și la diabetici

Fimoza - Foto: Freepik @eddows-animator
EXCLUSIV
Fimoza este o afecțiune care poate părea înspăimântătoare. Care sunt simptomele și cum se tratează.

Fimoză este o afecțiune medicală care poate afecta bărbații de toate vârstele, dar este cel mai frecvent întâlnită la copii și adolescenți.

Termenul "fimoză" se referă la incapacitatea de a retrage prepuțul în totalitate sau parțial. Acest lucru poate fi cauzat de strângerea prepuțului, care împiedică expunerea capului penisului.

Deși poate părea o problemă înspăimântătoare, fimoză este o afecțiune comună și tratabilă, cu soluții eficiente disponibile.

"În cazul bărbaților, partea neglijentă și cea mai neplăcută este partea de fimoză.

Adică chiar dacă noi vorbim de această patologie la copii, la nou-născuți, unde avem acel exces de ce se numește prepuț care acoperă glandul copilului și se rezolvă în marea majoritate a cazurilor chirurgical. Rar mai sunt cazurile în care tatăl sau mama au grijă de chestia asta să reducă excesul de țesut și să permită astfel ceea ce se numește decalotarea penisului, marea majoritate a pacienților tineri deja trec prin ceea ce se numește o circumcizie.

Sanador

Acum, este și o anumită categorie de pacienți care refuză chestia asta. 

Am întâlnit tineri care încă nu erau circumciși, tineri care aveau fimoză, nu puteau să decaloteze peninsul, contactele sexuale au spus că se desfășoară într-un mod normal pentru ei, dar nu pot avea copii, pentru că totuși ne gândim la un obstacol în evacuare.

O altă categorie de pacienți, sunt pacienții tarați, diabetici în special, care fac aceste infecții la nivelul acestui țesut prepuț, numit postită sau balanopostită, care dacă nu sunt tratate corect, corespunzător și la momentul oportun duc la îngustarea țesutului, îngustarea prepuțului.

Ușor, ușor ajung până la avea câte un orificiu poate de 2 - 3 mm în care poate să mai urineze", a declarat Bogdan Gabriel Pârlițeanu, medic specialist urologie la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC Medical.

Fimoza - simptome

Fimoză poate fi însoțită de unele simptome și complicații, cum ar fi:

- Disconfort sau durere la urinare

- Inflamație și roșeață a penisului

- Dificultate în curățarea zonei sub prepuț, ceea ce poate duce la acumularea de smegmă (un amestec de celule moarte, secreții și bacterii)

- Infecții recurente ale tractului urinar sau ale penisului.

În cazurile severe, fimoză poate provoca probleme de igienă și poate interfere cu activitățile sexuale sau urinarea. De asemenea, poate fi sursă de anxietate sau disconfort psihologic.

Tratament pentru fimoză: Este o chirurgie de câteva ore

"Și atunci, dacă pacientul vine într-un stadiu avansat, singura soluție va fi partea chirurgicală. 

Dacă vine într-un prim puseu de postită sau balanopostită, atunci încercăm să oferim tratamente locale, tratamente antibiotice locale, tratamente cu corticostroizi care să provoace o laxitate a țesutului și să încercăm astfel să evităm o intervenție. 

Este o chirurgie de câteva ore. Inclusiv, se poate ajunge la o anestezie locală, ceea ce numește un bloc penian. Efectiv se face doar local o anestezie și se poate face această procedură, dar are mai multe tehnici, ca orice dorință de a face totul cât mai ușor și cât mai modern.

Vorbim aici de prezența laserului în circumcizie", a conchis medicul Bogdan Gabriel Pârlițeanu.

Vezi emisiunea aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel