Fertilitate, părinți: Primii doi copii ar spori fericirea cuplului, al treilea, nu

Fertilitate, părinți. Un studiu susține că fericirea cuplului crește când sunt doi copii, nu trei  FOTO: pexels.com
Fertilitate, părinți. Un studiu susține că primii doi născuți ar crește fericirea cuplului, însă, nu și al treilea. Cercetarea leagă fericirea familiei de fertilitate.

Fertilitate, părinți. Cercetătorii susțin că înțelegerea modului în care copiii influențează bunăstarea subiectivă a părinților, fericirea lor, are un mare potențial de a explica comportamentul fertilității.

Printr-un grant european, oamenii de știință au studiat traiectoriile fericirii părintești înainte și după nașterea pruncilor, folosind mari baze de date din Marea Britanie și Germania.

După ce au analizat cum factorii sociodemografici au modificat traiectoriile fericirii părintești, au ajuns, în vara lui 2014, la concluziile:

„Constatăm că fericirea crește în anii de la nașterea primului copil și apoi scade până la nivelurile de dinaintea apariției pruncului. În plus, fericirea crește înainte de naștere, sugerând că traiectoriile pot surprinde nu numai efectul nașterii, ci și procesul mai larg de fertilitate, care poate include formarea parteneriatului și calitatea.

Factorii sociodemografici modifică puternic acest model. Cei care au copii la vârste mai înaintate sau care au mai multă educație au un răspuns fericit deosebit de pozitiv la prima naștere; și deși având primii doi copii crește fericirea, având un al treilea copil nu", precizează cercetătorii pentru revista Demography, pe link.springer.com.

În concluzie, cercetările din Anglia și Germania ar demonstra că până la doi copii ar crește fericirea cuplului, mai ales pentru cei care au amânat fertilitatea.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel