Familiile de toxicomani, tema zilei la Ultrapsihologie

ultrapsihologie
EXCLUSIV
În această ediție, realizatorul emisiunii, Ramona A. Dumitru, și psihologul Radu Leca vor vorbi despre familiile de toxicomani.

Iată lista temelor care vor fi abordate:

1. Cum poate afecta consumul de droguri și comportamentele toxice relația dintre parteneri și, implicit, felul în care își cresc copiii?

2. Care sunt consecințele emoționale și psihologice asupra copiilor ce cresc într-un mediu familial afectat de probleme legate de consumul de droguri?3.  Cum poate fi influențată relația de cuplu de prezența unui comportament toxic, precum gelozia, minciuna sau manipularea, asociată cu dependența de droguri?

4. Ce rol joacă comunicarea în relațiile toxice în care ambii parteneri sunt consumatori de droguri?

5. Care sunt dificultățile practice și emoționale întâmpinate de părinți toxicomani în ceea ce privește creșterea copiilor și îndeplinirea responsabilităților parentale?

6. Cum pot influența comportamentele impulsive și imprevizibile asociate consumului de droguri relația de cuplu și mediul familial al copiilor?

7. Care sunt impacturile pe termen lung asupra copiilor care cresc într-un mediu familial în care unul sau ambii părinți sunt dependenți de droguri?

8. Cum poate fi afectată dezvoltarea emoțională, intelectuală și socială a copiilor din familiile toxicomane și cum pot aceste aspecte influența viața lor ulterioară?

9. Cum pot fi gestionate situațiile de criză sau periculoase în cadrul unui cuplu toxic care consumă droguri pentru a proteja siguranța și binele copiilor implicați?

10. Ce resurse și sprijin sunt disponibile pentru familiile afectate de probleme legate de consumul de droguri și ce soluții există pentru a îmbunătăți situația și a proteja copiii în astfel de medii?

Emisiunea va fi difuzată sâmbătă, 18 mai, de la ora 12:00, pe DC News TV, DC News și DC Medical. Rămâneți alături de noi!

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel