Epilepsie, posibil medicament care reduce crizele cu 55%. Încă în teste

Epilepsie. Foto: Pixabay
Cercetătorii au descoperit că un medicament numit cenobamat reduce convulsiile la epileptici cu 55%. Medicamentul este încă în teste.

Epilepsie, medicament. Cercetătorii de la Universitatea John s Hopkins, SUA, au descoperit că medicamentul cenobamat a redus convulsiile epileptice cu 55%. La studiu, publicat publicate în The Lancet Neurology, au fost implicați 437 de pacienți din 107 instituții din 16 țări. Medicamnetul se află încă în teste și nu a fost aprobat de FDA, organismul american care dă verde tuturor pastilelor ce apar pe piață. În prezent, peste 20 de medicamente anti-convulsii sunt disponibile în State, însă acestea nu reduc crizele epileptice decât cu 5% în rândul persoanelor cu epilepsie rezistentă la tratament.

Epilepsie, medicament. Ce zic cercetătorii

Cenobamatul este studiat pentru tratarea unui tip specific de criză la adulții care încă nu le controlează prin alte tratamente. În acest tip de criză specifică, cunoscut sub denumirea de convulsii cu debut parțial, perturbarea electrică este limitată la anumite regiuni ale creierului. Deși acestea nu are încă un preț, majoritatea medicamentelor anti-convulsive mai noi care vin pe piață pot costa între 10.000 și 20.000 de dolari pe an.

"Este minunat să vezi îmbunătățirea în viața multor pacienți ai mei. Ei au o încredere îmbunătățită și pot trăi mai multe vieți normale. Mulți pot lucra acum și atât pacienții cât și îngrijitorii pot fi mai independenți", spune investigatorul principal Gregory Krauss, MD, profesor de Neurologie la Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins.
Pentru studiu, cercetătorii a dat 437 de participanți 100, 200 sau 400 miligrame de cenobamat sau o pastilă placebo. Doza de cenobamat a fost crescută lent timp de până la șase săptămâni până la atingerea dozei de testare. Aceasta a fost urmată de o fază de întreținere de 12 săptămâni. Participanții au fost toți adulții care au luat deja până la trei medicamente anti-convulsii și toți au avut un istoric de opt sau mai multe convulsii în ultimele opt săptămâni, potrivit sciencedaily.

Epilepsie, medicament. Concluzii

25% au înregistrat o reducere de 50% sau mai mult a numărului de convulsii. La doza de 200 miligrame în perioada de întreținere, 56% dintre participanți au avut o reducere de 50% sau mai mult în numărul de convulsii.

La cea mai mare doză (400 miligrame), 64% dintre participanți au avut o reducere de 50% sau mai mare a numărului de convulsii și până la 21% nu au avut convulsii în timpul perioadei de întreținere.

În timp ce medicamentul de investigație pare promițător, cercetătorul principal al studiului avertizează că, de obicei, ceva de genul 30.000 sau mai mulți pacienți trebuie să fie tratați înainte ca toate informațiile de siguranță să fie cunoscute. Studiul simulează un tratament regulat, dar pentru a respecta standardele etice ale FDA, participanții trebuie să rămână pe medicamentele lor anti-convulsive prescrise anterior fără modificări de doză.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel