Epidemie de listerioză, Spania: trei morți și sute de persoane infectate (OMS)

Carnea roșie    FOTO: pexels.com
Trei oameni au murit și cel puțin 222 de persoane au fost infectate în cadrul celei mai ample epidemii de listerioză, în Spania, au anunțat astăzi reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Epidemia, asociată cu fabricantul unei specialități din carne de porc, localizat în sudul țării, afectează în principal femei și persoane trecute de 65 de ani, au precizat oficialii OMS, citați de Reuters. Au fost înregistrate 3 decese și peste 222 de îmbolnăviri, dintre care șase femei infectate au suferit un avort spontan.

Cele mai multe cazuri au fost raportate în Andaluzia, unde se află respectiva fabrică, deținută de grupul Magrudis din Sevilla. Toate produsele realizate în acea fabrică începând cu data de 1 mai au fost retrase de pe piață.

Totuși, OMS a avertizat că, întrucât produsele fabricate de Magrudis sunt foarte populare și deoarece ele au o perioadă de valabilitate de trei luni după ce sunt depuse pe rafturi, există probabilitatea semnalării unor noi cazuri de listerioză în săptămânile următoare.

S-ar putea înregistra noi cazuri

„În plus, ținând cont de numărul mare de turiști din Spania și mai ales din Andaluzia, în special în timpul lunilor de vară, turiștii internaționali ar fi putut fi expuși la acest risc în timp ce produsele se aflau în magazine", au explicat reprezentanții OMS, precizând că perioada de incubație pentru infecțiile cu listeria poate fi de până la 70 de zile.

Listerioza, o infecție bacteriană transmisă prin alimente, cauzează de obicei un disconfort ușor și poate fi tratată cu antibiotice. Însă boala poate fi fatală în cazuri severe, ce apar la femei gravide, bebeluși, persoane în vârstă și pacienți cu sisteme imunitare slăbite, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel