De ce ne doare spatele. Dr Ovidiu Grămescu explică
05 oct 2020, 19:50

Durere
EXCLUSIV
Medicul Ovidiu Grămescu, șeful secției de Neurochirurgie la Spitalul Clinic Sanador, a explicat, la Interviurile DC Medical, câteva dintre motivele care stau la baza durerilor de spate.

Multe și diferitele sunt motivele care stau la baza banalelor dureri de spate. Medicul Ovidiu Grămescu, medic primar Neurochirurgie, Șeful Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic Sanador, a detaliat, în cadrul Interviurilor DC Medical, câteva dintre cauze.

”Poate să fie o suprasolicitare fizică - să ai o muncă fizică ale cărei efecte se adună în timp și duc la dureri de spate pentru că suferă din cauza excesului de activitate fizică. Poate să fie și statul prea mult pe scaun cum e acum situația când mulți pacienți care lucrează la birou și stau ore în șir și îi fură calculatorul. Uită să se mai ridice, să-și modifice articulațiile din poziția în care stăteau”, explică medicul Ovidiu Grămescu.

Sfatul acestuia pentru tinerii de 30-40 de ani care vin la el cu probleme cervicale și lombare: ”la fiecare o oră și jumătate, două ore maximum, să găsească un motiv să se dezmorțească, să facă niște mișcări, să nu rămână în aceeași poziție toată ziua”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?