UPDATE: Draga Olteanu Matei, în stare critică la Iași! „Este conştientă şi comunică cu echipa medicală de la ATI”

Draga Olteanu Matei. Foto: DC News
ÎNFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ: Draga Olteanu Matei este conştientă şi comunică cu echipa medicală de la ATI.  Ea ajunsese în stare gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași. 

Actriţa Draga Olteanu Matei este conştientă şi comunică cu echipa medicală de la ATI din cadrul Clinicii de Gastroenterologie şi Hepatologie a Spitalului "Sf. Spiridon. Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ din cauza unei hemoragii digestive superioare. A fost evaluată în urgenţă, s-a făcut transfuzie de sânge. E vorba despre o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conştientă, comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice. Starea doamnei este stabilă după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI. Sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă. Doamna are şi altă patologie. Are afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni endocrine, care trebuie evaluate şi tratate în continuare”, a precizat prof dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

Medicul a explicat că Draga Olteanu Matei a fost transferată de la Spitalul Piatra Neamţ întrucât această unitate este spital COVID, iar artista avea nevoie de efectuarea unei endoscopii, eventual endoscopie intervenţională, motiv pentru care se şi află în grija specialiştilor de la Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie, care are competenţa în tratarea acestei urgenţe majore. 

 

STIREA INIȚIALĂ: 

Din primele informații, se pare că îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei ar avea o hemoragie digestivă, iar starea sa este critică, fiind în comă.

Actrița, care a împlinit la 20 octombrie 87 de ani, locuia în Piatra Neamț. 

Surse medicale au explicat pentru DC Medical că marea actriță a fost adusă, după prânz, cu ambulanța de la Piatra Neamț, și că ar fi în comă profundă, cu o masivă hemoragie digestivă superioară. Este posibil, spun aceleași surse, ca această hemoragie să-i fi fost provocată de medicamentele pe care le lua de ani de zile pentru artrită.

„Pacienta este în stare critică. Aceasta este în șoc hemoragic pe hemoragie digestivă superioară. Este sedata internată în AŢI pentru gastroenterologie”, a declarat prof dr Diana Cimpoeşu, şeful UPU-SMURD Iaşi, conform BZI.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel