Dr Virgil Musta, DEZASTRUL din spitale: pacienți care mor pentru că nu au loc la ATI. 6 la Timișoara, noaptea trecută
09 noi 2020 / 20:14

Pacient în secția ATI a Spitalului Rol 2. Foto: ftografie cu caracter ilustrativ - Spitalul Militar Central / Daniel Iancu
Conform bilanțului oficial, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 130 de decese, iar dintre ele șase sunt de la Timișoara, de la Spitalul „Victor Babeș” și au murit noaptea trecută, spune dr Virgil Musta, pentru că nu s-a găsit un loc pentru ei la Terapie Intensivă! 

„E plin totul. La mine, pe Secția de Boli Infecțioase nu e niciun loc, în clinică nu e niciun loc, la Pneumologie s-a ocupat tot azi-noapte, secția externă de la ASCAR nu mai are niciun loc. Am avut un pacient care a venit cu salvarea, nu am știut unde să-l trimitem, am externat un pacient care respira mai greu, dar se putea duce la domiciliu, numai așa putem face. La restul le facem evaluarea și îi trimitem la domiciliu”, a declarat medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, pentru Tion.ro

Medicul arată că atunci când un pacient cu COVID-19 are saturația de oxigen sub 70% trebuie urgent dus la Terapie Intensivă.

„Azi-noapte au murit șase, erau cazuri grave, trebuiau transferate în Terapie și nu aveam loc în Terapie. Au avut comorbidități. Saturează și nu mai avem loc unde să-i punem, îi punem la oxigen maxim, dar situația este foarte dificilă atâta timp cât Terapiile sunt pline. Dacă desaturează sub 70, atunci trebuie duși repede la terapie intensivă. Nu sunt primii care au murit pe secție pentru că nu mai este loc în terapie… numărul lor tot crește. Ne confruntăm cu acest risc de a deceda pentru că nu mai avem loc să îi mutăm pe ATI, trebuie acționat rapid”, a mai spus șeful Secției de Boli Infecțioase, pentru sursa citată. 

G Ad:

Ştiri Recomandate

Tămâia, 6 beneficii NEȘTIUTE pentru sănătate
5 moduri de a scăpa de energia negativă din casa ta
Prof.dr. Gabriel Onișccu. Foto: organdonationscotland.org
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri