Dr. Vasi Rădulescu: "Dacă ești medic și debitezi prostii antivacciniste, e un atentat la siguranța țării"

Vasi Rădulescu / Foto Facebook
Dr. Vasi Rădulescu are un mesaj dur pentru medicii care debitează prostii antivacciniste. 

Dr. Vasi Rădulescu este de părere că un medic anti-vaccinare, deși are dreptul la liberă exprimare, în momentul în care minte pentru audiență, trebuie să plătească în fața legii. 

"Dreptul la liberă exprimare este înțeles greșit de mulți oameni. Ne ascundem după deget, permitem orice, lăsăm lumea să se exprime că de, oricine are libertatea de a o face.

1. Dacă ești medic și debitezi prostii antivacciniste, eu nu consider că e dreptul tău să te exprimi așa. Eu consider că trebuie să respecți medicina. Dacă ai deraiat, dacă o faci crezând în ce spui sau minți doar pentru a strânge audiențe și a urmări alte interese, trebuie să dai socoteală în fața legii. Ceea ce zici tu, fără dovezi, e un atentat la siguranța țării. Din păcate avem mulți medici care au păreri mincinoase și nimeni nu le face nimic. Cum poți, ca om de rând, să iei o decizie când un medic îți spune să te vaccinezi și altul îți zice că vaccinul îți va altera ADN-ul? (o bazaconie rostogolită de mulți)

2. Dacă ești vedetă și livrezi audienței tale lucruri fără dovezi, apoi te ascunzi că e doar părerea ta și ești liber să scrii orice, eu cred că ai o mare responsabilitate și poți să dai o mare socoteală. Ai postat un mesaj antivaccinist și nu poți proba nimic de acolo? Poftim o amendă uriașă și să vedem ce mai scrii tu doar de dragul de a face valuri și a strânge noi adepți conspiraționiști.

3. Nu aș permite sub nicio formă partidelor politice de extremă să ajungă la banii publici, cât timp ele au membri ce diseminează informații false despre știință. Pământul nu e plat pentru unii și rotund pentru alții, că asta e părerea lor. Știința nu dă doi bani pe părerile șubrede ale unora. Ai scris undeva o tâmpenie despre vaccinuri și tu ești plătit din bani publici? Păi ce facem aici? La revedere, pa pa. E valabil pentru orice politician. Și aici nu e nicio cenzură la mijloc, e chestiune de normalitate la cap.

4. Dreptul la liberă exprimare se supune în primul rând unei autocenzuri neuronale, dar asta presupune să ai neuroni bine legați, să ai educație și bun simț. Mulți nu au așa ceva.

5. Faptul că „ne râdem” de postările unor medici ajunși celebri pentru derapajele lor și nu facem nicio presiune pe organismele oficiale să-i taxeze prompt reprezintă o atitudine puerilă, anacronică.", a scris dr. Vasi Rădulescu pe Facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel