Dr. Ion Bogdan Codorean, avertisment dacă faci sport acasă în pandemie

Mișcare fizică
Dr. Ion Bogdan Codorean, medic ortoped specializat în traumatologie sportivă, trage un semnal de alarmă în legatură cu accidentările grave care pot apărea în urma practicării sportului la domiciliu.

Lunile de pandemie, restricțiile impuse în sălile de sport, vremea ploioasă și frigul au crescut exponențial procentul românilor care practică sporturile de întreținere acasă, ceea ce implică riscuri care însă pot fi prevenite. “Este foarte important să facem sport și în această perioadă, însă nu trebuie să uităm de câteva reguli de bază în practicarea exercițiilor fizice, mai ales că numărul accidentărilor petrecute în casă a crescut în ultimele luni. Incidentele din timpul partidelor de fotbal, de baschet sau de tenis s-au mutat pe salteaua de sport de acasă, în timpul exercițiilor cu gantere, cu elastic sau cu coarda de sărit”, semnalează dr. Ion Bogdan Codorean. 

Care sunt cele mai frecvente accidentări

Cele mai frecvente accidentări în urma sportului făcut acasă sunt la...

citește continuarea pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel