Dovezi ale celui mai vechi caz de sindrom Down din lume, descoperite în Irlanda: rămășițele au cel puțin 4.000 de ani

Gene
Rămășițele unui bebeluș, despre care se crede că au între 4.000 și 6.000 de ani, au fost descoperite într-un mormânt megalitic din Irlanda. Un genetician a reușit să izoleze ADN uman și a constatat că prezenta modificări specifice sindromului Down. De asemenea, se crede că micuțul ar fi putut fi rodul unui incest.

Un genetician irlandez, care a descoperit cel mai vechi caz de sindrom Down din lume la un mormânt megalitic din Irlanda, a spus că descoperirea ei a oferit „o mică privire” asupra trecutului antic al Irlandei. Dr. Lara Cassidy, un genetician antic la Trinity College din Dublin, a condus o echipă care a descoperit rămășițele unui copil de șase luni la Poulnabrone, un mormânt megalitic din Burren, în comitatul Clare. În acest sit antic, Cassidy și echipa ei au făcut o descoperire incredibilă, notează irishcentral.com.

„Unul dintre indivizi – de fapt un băiețel – am aflat că avea trei copii ale Cromozomului 21. Deci, ar fi avut sindromul Down. Și, da, asta a fost neașteptat și o mică privire emoționantă în lumea cuiva cu o dizabilitate în trecutul foarte, foarte îndepărtat”, a spus Cassidy.

Echipa de cercetare estimează că descoperirea are o vechime cuprinsă între 4.000 și 6.000 de ani, ceea ce o face cel mai vechi caz cunoscut de sindrom Down din lume. Cassidy a explicat modul în care ea și echipa ei de cercetători de la Trinity College au izolat ADN-ul din fragmentele osoase găsite la locul antic.

„Ceea ce facem, practic, este să măcinăm acel os (se referă la osul temporal petros din urechea internă) și punem pulberea în soluție și încercăm să izolăm ADN-ul de el. Și dacă avem noroc, o parte din acel ADN va proveni de la individul antic în cauză și nu de la bacterii din mediu.”

Cassidy a fost autorul principal al unei lucrări de cercetare publicată în Jurnalul Științific Național în iunie 2020, care susținea că sugarul a fost alăptat și bine îngrijit.

În plus, craniul și ochii lui aveau o dimensiune și o formă distincte, în concordanță cu copiii cu sindrom Down. Copilul a murit la vârsta de șase luni, potrivit lucrării de cercetare. Echipa de cercetare a găsit, de asemenea, dovezi ale incestului de gradul întâi la structura megalitică mai faimoasă de la Newgrange din County Meath.

„De fapt, am putea spune că părinții lui erau fie frați cu drepturi depline, fie părinte și copil. Deci, el a fost fiul unui incest de gradul întâi”, a spus Cassidy lui Tubridy.

Ea a explicat că, în timp ce incestul este tabu acum și a fost tabu de-a lungul istoriei omenirii, membrii regali de la elite s-ar fi încrucișat pentru a păstra puterea într-un anumit grup de rude. Elitele au folosit adesea incestul pentru a se separa de publicul larg, pentru a-și legitima puterea și pentru a intensifica ierarhia, a spus Cassidy în lucrarea de cercetare din iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel