Două persoane au fost vaccinate împotriva variolei după ce au fost expuse variolei maimuței

doua persoane vaccinate impotriva variolei. FOTO Pexels @ Gustavo Fring
Două persoane expuse la variola maimuței, virusul ce se răspândește la nivel mondial, au fost vaccinate cu virusul împotriva variolei.

Două persoane care au fost expuse la virusul variolei maimuţei au fost vaccinate în Franţa, au precizat autorităţi sanitare de la Paris pentru DPA, citate de Agerpres.

Cele două persoane au fost vaccinate vineri la un spital din Paris cu vaccinul împotriva variolei Imvanex după ce anterior autorităţile sanitare franceze au recomandat vaccinarea în cazul persoanelor care au intrat în contact cu virusul.

Potrivit Agenţiei Europene pentru Medicamente, Imvanex este un vaccin folosit pentru a proteja împotriva variolei la adulţi.

România, în topul consumului de antibiotice. Medic: Vor determina complicații cerebrale

Virusul, prezent în 20 de țări

Vaccinul a fost administrat în contextul unei creşteri a numărului de cazuri de variola maimuţei. Virusul provoacă de obicei simptome uşoare cum ar fi erupţii cutanate, febră şi pustule, care pot deveni însă şi severe. Virusul este prezent în 20 de ţări, iar numărul cazurilor ar putea creşte, a precizat recent Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Ministrul francez al Sănătăţii, Brigitte Bourguignon, a spus în această săptămână că au fost confirmate şapte cazuri de infectare cu virusul variolei maimuţei în Franţa şi că situaţia este sub control.

În Marea Britanie, unde au fost identificate mult mai multe cazuri, peste 1.000 de persoane au fost vaccinate după ce au venit în contact cu virusul. Regatul Unit a cumpărat peste 20.000 de doze de Imvanex. În Germania nu au fost încă raportate vaccinări, deşi autorităţile sanitare au comandat până la 40.000 de doze. 

România va avea 1.000 de doze de vaccin anti-variolă

Tratamentul comun la nivelul Uniunii Europene pentru variola maimuței va fi achiziționat prin mecanismul Uniunii Europene. România a solicitat 1.000 de doze de vaccin antivariolic. Anunțul a fost făcut, vineri, de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

“Există o instituţie a Uniunii Europene, se numeşte HERA, care se ocupă de urgenţele de sănătate publică. Prin intermediul HERA fiecare stat membru va primi o cantitate de vaccin, nu ştiu dacă gratuit sau o va achita, dar fiind vorba de puţin vaccin, 1.000 de doze de vaccin cât am solicitat noi iniţial, nu este o procedură complicată.

Acest vaccin este în cantitate redusă, nu se foloseşte pentru că e vaccinul variolic, iar variola a fost o boală eradicată la nivel global. Avem pe data de 30 mai o nouă întâlnire la nivelul HERA să putem să aflăm mai multe detalii concrete, să putem să încercăm să răspundem şi întrebărilor dumneavoastră”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, într-o conferință de presă de la Spitalul Universitar de Urgență București.

Care e diferența dintre variola maimuței, varicelă și variolă și unde apar petele. Cele două SEMNE la care să fii atent

Dr. Sandra Alexiu, președintele AMFBI, a publicat diferențele dintre variola maimuței, varicelă și variolă. Cele trei boli au simptome complet diferite și de manifestă diferit. 

De exemplu, dintre cele trei, variola maimuței este singura în care duce la umflarea ganglionilor limfatici.

Variola Maimuței

Febra: 1 - 5 zile înainte de erupția cutanată

Apariția erupției cutanate: De cele mai multe ori începe de pe față, apoi se răspândește în alte zone, inclusiv în palme și tălpi. Ulterior se formează o crustă și cade. 

Ganglioni limfatici umflați: DA

Timp înainte de apariția simptomelor: 5 - 21 zile

Durata bolii: 2 - 4 săptămâni.

Mortalitate: 1 - 10% din cazuri, dar depinde de tulpină. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Vaxinia, virusul creat să omoare cancerul. Primul pacient a fost deja INJECTAT. Ciuhodaru: Rezultatele fantastice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel