Două lucruri pe care să nu le faceți după ce v-ați ridicat de la masă


Alimente     FOTO unsplash
Experții recomandă să nu faceți anumite lucruri după ce luați masa. 

Iată două dintre aceste lucruri:

* nu vă spălați pe dinți - consumul de alimente bogate în carbohidrați și zaharuri, cum ar fi sucurile, pâinea, prăjiturile etc., determină formarea anumitor bacterii în gură, potrivit Clinicii Mayo. Acest tip de bacterii atacă smalțul dinților, așa că periajul imediat după ce ați mâncat aceste tipuri de alimente poate ajuta la prevenirea acumulării acestor bacterii.

Dar trebuie să evitați să vă spălați pe dinți imediat după ce ați mâncat atunci când ați consumat ceva acid, cum ar fi vinul sau citricele. În acest caz, există o fereastră de 30 de minute după ce ați mâncat, când ar trebui să evitați să vă spălați pe dinți, deoarece poate deteriora smalțul în starea sa deja slăbită. În schimb, spălați-vă pe dinți înainte de alimentele acide și beți un pahar de apă după aceea pentru a vă ajuta să vă spălați acizii din gură.

* nu vă puneți la somn - există o dezbatere continuă cu privire la faptul dacă o gustare nocturnă poate ajuta sau dăuna taliei, dar un lucru este sigur: Să dormi imediat după ce ai mâncat nu-ți face nicio favoare atunci când vine vorba de evitarea arsurilor la stomac și de obținerea unui somn de calitate. Potrivit experților de la Clinica Mayo, ar trebui să așteptați cel puțin trei ore după ce ați mâncat (inclusiv gustările) înainte de a vă culca. De ce? Digestia ar trebui să aibă loc în timp ce ești în poziție verticală, nu orizontală. Când mâncăm, alimentele stau în stomac ca o unitate de stocare pe termen scurt.

Iar dacă stăm culcați, nu mai avem gravitația care lucrează în favoarea noastră pentru a ajuta alimentele respective și acidul gastric să continue să coboare. În schimb, este mai ușor ca mâncarea și acidul să curgă înapoi în esofag, iar atunci apar arsurile la stomac.

Citiți mai multe pe Spectacola.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel