Două focare de varicelă la Slatina, la un liceu și la o grădiniță

foto: CDC
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt au anunțat că, de la începutul acestui sezon rece, evoluează două focare de varicelă la un liceu și la o grădiniță din municipiul Slatina.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, cele mai multe îmbolnăviri - 21 de cazuri - au fost raportate la Colegiul Național „Ion Minulescu" din Slatina, în timp ce al doilea focar de varicelă a fost instituit la Grădinița cu Program Normal „Spiru Vergulescu" din Slatina, unde au fost înregistrate cinci cazuri de varicelă. În toate cele 26 de cazuri, bolnavii au fost izolați la domiciliu, iar forma bolii este una ușoară.

La Colegiul „Ion Minulescu" Slatina au fost înregistrate focare de varicelă și în prima marte a anului (63 de cazuri), având în vedere că este una dintre cele mai mari de unități de învățământ din județul Olt, cu clase atât de liceu cât și de gimnaziu și de învățământ primar.

151 de cazuri de la începutul anului

Potrivit sursei citate, de la începutul acestui an, în județul Olt au fost înregistrate nouă focare de varicelă și 151 de cazuri de îmbolnăviri, respectiv: Slatina - 6 focare (Colegiul Național 'Radu Greceanu' -5 cazuri, Colegiul Național 'Ion Minulescu' - 2 focare, cu 42 cazuri și 21 cazuri, Grădinița cu Program Prelungit 'Ion Creangă' - 7 cazuri, Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 - 41 de cazuri, Grădinița cu Program Normal 'Spiru Vergulescu' - 5 cazuri); Balș - 2 focare - Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 - 17 cazuri, Liceul 'Petre Pandrea' - 5 cazuri; Rusănești - 1 focar - Școala Gimnazială - 8 cazuri.

În vederea limitării extinderii îmbolnăvirilor DSP a dispus izolarea bolnavilor la domiciliu, supravegherea clinico-epidemiologică a colectivității de către cabinetul medical școlar, curățenia și dezinfecția curentă, triaj epidemiologic zilnic.

DSP Olt precizează că varicela este o boală cu înalta contagiozitate și evoluează în microfocare de colectivitate. Varicela face parte din categoria bolilor prevenibile prin vaccinare însă în România vaccinarea antivariceloasă nu este inclusă în Programul Național de Imunizări. Vaccinul este disponibil, la cerere, în farmacii, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel