Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul studentei de 21 de ani care a decedat la Spitalul Județean Galați

Procurorii gălățeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul studentei de 21 de ani decedată la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, în urma unor diagnostice greșite și neacordării tratamentului medical de urgență, informează, marți, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

„La data de 16.11.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. (2) din Codul penal, în cauza având ca obiect decesul numitei Anghel Mihaela, din municipiul Galați. S-a avut în vedere presupunerea că decesul a survenit ca urmare a neacordării tratamentului medical de urgență și a diagnosticării greșite de către personalul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență 'Sf. Apostol Andrei' Galați", se arată într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Dosarul penal menționat a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați.

Ulterior, cauza a fost preluată, prin ordonanța procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, de către această unitate de parchet, în vederea efectuării urmăririi penale.

În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. (2) din Codul penal.

Mihaela Anghele, o tânără de 21 de ani, studentă în anul trei la Facultatea de Medicină, a ajuns pe 28 octombrie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Galați cu dureri mari de spate. Acolo, i s-au pus două diagnostice greșite, fiind trimisă acasă de două ori de cadrele medicale. După mai multe drumuri între spital și domiciliu, când starea ei s-a agravat, a fost internată și operată. Tânăra a decedat în secția reanimare a Spitalului de Urgență Galați în urma unei infecții generalizate, după ce inițial diagnosticul medicilor fusese lombosciatică.

Mama tinerei a povestit cum s-a întâmplat tragedia. 

„Fata nu mai voia la spital. Zicea: Nu mai vreau, mamă, nu ai văzut că am mers de două ori și nu mi-au făcut nimic? Nu mai vreau și nu mai vreau. Doamna de pe salvare a zis: măi, tu vomiți, ai febră, nu e ok, hai să te ducem. Și ne-am dus la spital iar, când a văzut-o doamna doctor i-a prescris analize, dar tot lombosciatică i-a pus diagnosticul. Dar între timp fetei mele i-a apărut un abces la fund. Și i-am arătat doamnei doctor, ia uitați ce are Mihaela. Când a văzut și-a schimbat diagnosticul. A spus: repede, că fata asta o să moară. L-a chemat pe chirurg, care m-a dat pe mine afară și mi-a spus că fata se alintă în fața mea și nu știu ce i-a făcut acolo cum a consultat-o, că am auzit-o doar pe ea cum țipa. Și și-a aruncat mănușile acolo unde le aruncă ei și a zis: cred că este un abces, dar dacă fata nu stă la consult și nu o operăm, moare”, a povestit femeia, conform Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel