Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Diagnosticarea precoce a cancerului de sân, risc mai mic de deces
11 mai, 08:44
Screeningul mamar precoce poate reduce ratele de cancer de sân fatal, relevă o analiză a mai mult de jumătate de milion de femei din Suedia.

Rezultatele sunt publicate în revista CANCER, un jurnal revizuit de la egal de American Cancer Society (ACS).

Pentru analiză, László Tabár, medic de la Spitalul Central Falun, Suedia, Stephen Duffy, MSc, de la Universitatea Queen Mary din Londra, și colegii lor au examinat datele despre aproape o treime din femeile din Suedia care au fost eligibile pentru screeningul mamografiei. Dintre aceste 549.091 de femei, cercetătorii au calculat ratele de cancer avansat la sân și cancere care au fost fatale în termen de 10 ani de la diagnostic, comparând concluziile de la femeile care au participat la screeningul mamografiei recomandate și cele care nu au făcut-o.

Echipa a descoperit o reducere de 41 la sută a cancerelor fatale în termen de 10 ani de la diagnostic și o reducere de 25 la sută a incidenței cancerului mamar avansat la femeile care au participat la screening.

"Acest studiu arată că participarea la screeningul cancerului de sân reduce substanțial riscul de a avea un cancer de sân fatal", a spus dr. Duffy.

Dr. Tabár a subliniat că participarea la screeningul cancerului de sân conferă un risc redus de a muri de cancer de sân, mai presus de ceea ce se poate obține cu terapiile actuale în absența screeningului. „Unii pot crede că îmbunătățirile recente ale tratamentului cancerului de sân fac ca detecția precoce să fie mai puțin importantă", a spus el. Studiul nostru arata ca nimic nu poate inlocui diagnosticarea precoce a cancerului de san.

 

Studiul aici.


Ştiri Recomandate

Boli cardiovasculare, risc mai mare la femeile la menopauză
Cum te poate omorî o aluniță: explicațiile unui medic
Exercițiile fizice încetinesc pierderea vederii
Vitamina A și pierderea vederii cauzată de diabet
Prof dr Cristian Lupașcu
EXCLUSIV
Rețeta online
EXCLUSIV
Rețete online în pandemie: de ce ar trebui păstrate și după, explică medicul Ileana Ștefan
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri