Diabetul, prevalență diferită în funcție de rasă sau etnie

Pacienții pot fi monitorizati    Foto: pixabay.com
Prevalența diabetului se pare că diferă în funcție de rasă sau etnie. Un studiu oferă mai multe date în acest sens.

Prevalența diabetului, diagnosticat sau nu, variază în funcție de rasă / etnie și între subgrupurile din cadrul populațiilor adulte hispanice și non-hispanice din Asia, potrivit unui studiu publicat în Journal of the American Medical Association.

Yiling J. Cheng din Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Atlanta și colegii săi au folosit date din Studiile Naționale de Sănătate și Nutriție (2011-2016) pentru a estima diferențele în prevalența diabetului la 7.575 de adulți din SUA cu vârsta medie, 47,5 ani, din care 52 la sută erau femei. Studiul a fost făcut pe grupe majore de rasă / etnie. 

Cercetătorii au descoperit că un număr total de 2.266 de persoane au fost diagnosticate cu diabet, obținând o prevalență ajustată în funcție de vârstă și de sex ajustată a diabetului total de 12.1 la sută pentru albii non-hispanici, 20.4 la sută pentru negrii non-hispanici, 22.1 la sută pentru hispanici și 19.1. procente pentru adulții non-hispanici asiatici.

Prevalența diabetului, diferită unele etnii 

Prevalența diabetului total în rândul adulților hispanici a fost de 24,6 la sută pentru mexicani, 21,7 la sută pentru portoricani, 20,5 la sută pentru cubanezi / dominicani, 19,3 la sută în America Centrală și 12,3 la sută pentru subgrupuri sud-americane.

Prevalența diabetului total în rândul adulților asiatici non-hispanici a fost de 14% pentru Asia de Est, 23,3% pentru Asia de Sud și 22,4% pentru subgrupurile din Asia de Sud-Est. Pentru adulții albi care nu sunt hispanici, prevalența diabetului nediagnosticat a fost de 3,9 la sută față de 5,2 la sută pentru negrii non-hispanici, 7,5 la sută pentru hispanici și 7,5 la sută pentru adulții non-hispanici asiatici.

„Aceste date oferă, de asemenea, idei care ne permit să ajungem la grupuri cu risc mai mare și să ofere oportunități pentru consolidarea detectării diabetului și prevenirii diabetului de tip 2 și îngrijirii în aceste grupuri”, a spus Ann Albright, director al Division of Diabetes Translation a CDC.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel