Detoxifiere în 10 minute: metodă indiană antică, simplă și eficientă

Uleiul extras din semințele de susan are numeroase beneficii pentru sănătate. Foto: Pixabay
O metodă de detoxifiere originară din India, foloisităp de secole, este din ce în ce mai populară în țările din vest. Ia doar câteva minute și nunecesită efort.

Detoxifierea organismului este foarte importantă, deoarece acumularea de toxine din cauza inhalării aerului poluat și a alimentelor nesănătoase pe care le consumăm poate duce la tulburări grave de sănătate. Dacă nu este îndepărtat, stratul gros de virusuri sau bacterii ajunge în tractul digestiv, unde  creează probleme de sănătate, mai devreme sau mai târziu. Și pot deteriora și alte organe, deoarece impuritățile sunt transferate în diferite părți ale corpului, prin sânge.

Există mai multe moduri de a elimina toxinele acumulate din organism, totuși, astăzi vorbim despre una dintre metodele rapide, simple, încercate și testate, care se poate face în câteva minute.

Metoda, originară din India, ca parte a practicilor naturale de vindecare, este practicată acum de mulți și foarte populară și în vest. Poate vindeca și preveni mai multe probleme de sănătate, inclusiv probleme orale, acnee, artrită, astm, PCOD, constipație și migrene, printre altele. Și se crede că ajută în peste 30 de boli sistemice atunci când este făcută în mod regulat.

Cum să faci această terapie ayurvedică antică?

În fiecare dimineață, pe stomacul gol, pune în gură câte 1-2 linguri de ulei.

Poți folosi ulei de cocos, ulei de susan sau ulei de muștar. Uleiul de măsline este, de asemenea, recomandat, deoarece are proprietăți antimicrobiene și antioxidante.

Asigurați-vă că utilizați unul natural și presat la rece, care nu conține conservanți și substanțe chimice.

„Plimbați” uleiul prin gură timp de câteva de minute, apoi scuipați.

Nu-l înghițiți, deoarece sunt pline de bacterii și poate duce la probleme de sănătate.

Puteți să vă spălați gura cu apă curată și caldă salină sau cu apă de la robinet.

Asigurați-vă că urmați practicile tradiționale de igienă orală, cum ar fi spălatul dinților, folosirea aței dentare și clătirea după aceea.

Culoarea uleiului va fi lăptoasă și va deveni mai subțire, pe măsură ce microbii care sunt acoperiți de lipide și grăsimi se atașează de ulei, funcționând ca magneți. Deci, dacă te gândești că toxinele vor fi doar eliminate din gură, atunci te înșeli. Toxinele din întregul corp sunt extrase și îndepărtate, pe măsură ce limba noastră este conectată la diferite organe, inclusiv inima, rinichii, intestinul subțire și plămânii, printre altele.

Alte beneficii pentru sănătate

Este un panaceu pentru sănătatea orală. Ajută la reducerea inflamației, la îmbunătățirea sănătății gingiilor și la prevenirea cariilor, printre altele. Conform unuia dintre studii, folosirea uleiului de nucă de cocos este la fel de eficientă ca și clorhexidina, o apă de gură prescrisă și poate reduce bacteriile numite Streptococcus mutans, care provoacă carii.

Swishing duce la masaj facial și îmbunătățește linia maxilarului.

Rezolvă probleme precum constipația și alte probleme de digestie.

De asemenea, poate stimula mintea și vă poate întări simțurile.

De asemenea, este de ajutor pentru durerile de gât, fața uscată, probleme de vedere, pierderea gustului și anorexie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel