Detalii șocante în cazul femeii decedate după ce a fost deconectată de la aparate din greșeală

Noi informații cu privire la cazul femeii decedate după ce a fost deconectată de la aparate. Managerul spitalului vine cu explicații.

Amănunte șocante apar la iveală în cazul femeii care a murit după ce a fost deconectată de la aparate din greșeală. 
Pacienta era într-un salon cu două paturi. În cursul zilei, doctorul curant a constatat decesul celeilalte paciente. Conform procedurii, persoana decedată este acoperită în întregime cu un cearșaf, însă este lăsată intubată și conectată la aparate timp de 2 ore. 
După cele două ore, un asistent medical o decuplează de la aparate și o lasă intubată, dar acoperită, potrivit procedurii. În urma asistentului, brancardierul de serviciu ia persoana decedată și o duce la morgă, în mod normal, intubată.
Din primele informații, brancardierul nu ar fi văzut-o pe femeia decedată, deoarece aceasta era acoperită, și s-a îndreptat spre cealaltă pacientă pe care a decuplat-o de la aparate, a detubat-o (deși procedura nu îi dă voie să facă asta) și a dus-o la morgă. 
În acest moment, se așteaptă rezultatul necropsiei care va stabili dacă femeia a decedat pentru că a fost decuplată de la aparate sau chiar procedura de detubare incorectă, făcută de brancardier, i-a fost fatală.

Managerul unității, Ioan Emilian Imbri, a spus la Antena 3 că medicul de gardă  din Terapie a anunțat medicul coordonator de gardă a anunțat Poliția Și Parchetul, conform procedurii. „Imediat a fost anunțat directorul medical, după care am fost anunțat eu”, a spus el. 
Întrebat dacă brancardierul era abilitat să facă detubare, managerul unității a răspuns ferm: „Nu, nu, nu, un brancardier nu are în fișa postului manevre medicale pe pacient. Sub nicio formă!”. De asemenea, el a mai arătat că nu există încă toate datele care să dovedească cine a făcut manevra. „Acum încercăm să aflăm de la cei care au fost acolo. Adică nu știm dacă a fost accidental, sau el ar fi făcut manevra. Nici nu știm dacă a fost detubată. Atenție! Dumneavoastră aveți niște informații pe care noi încă nu le avem.  A detuba pe cineva înseamnă că un medic sau cel mult un asistent cu pregătirea necesară în Terapie Intensivă face manevra asta. Dar aici sunt manevre pe care doar medicul le face.”

El a mai spus că despre pacientă încă nu se știe despre comorbidități, dacă avea sau nu, urmând ca toate aceste detalii să fie aflate în urma anchetei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel