Depresia cauzată de o boală cronică nu trece cu antidepresive. Explicații

Depresia care are la bază o boală cronică se pare că nu trece la fel de ușor cu antidepresive ca și cele obișnuite. Un studiu făcut pe două grupe de pacienți a arătat acest lucru. 

Antidepresivele nu sunt întotdeauna eficiente la persoanele cu afecțiuni cronice, arată un studiu publicat de Harvard Health Publishing.

Unele antidepresive nu pot oferi o ușurare persoanelor care se luptă atât cu depresia cât și cu o boală cronică, potrivit cercetărilor publicate în Journal of the American Medical Association.

Aproape jumătate dintre americani trăiesc cu o afecțiune cronică, conform CDC, iar mulți suferă și de depresie, incluzând mai mult de jumătate dintre bolnavii cu boala Parkinson, 41% dintre pacienții cu cancer și peste 25% dintre cei cu diabet zaharat.

Depresia corelată de boala cronică, diferită față de cea obișnuită

Noul studiu a inclus 201 de persoane (73% dintre care erau bărbați) care au avut boală renală cronică și cel puțin sisteme depresive moderate. Jumătate din ele au luat sertralina antidepresivă (Zoloft) timp de 12 săptămâni, în timp ce cealaltă jumătate a luat un placebo.

Doza zilnică a fost cuprinsă între 50 miligrame (mg) zilnic (cea mai mică doză) și 200 mg (doza maximă), pe baza simptomelor persoanei și a tolerabilității dozei.

Ulterior, grupul care a luat antidepresiv nu a prezentat nicio îmbunătățire a simptomelor comparativ cu grupul placebo, pe baza chestionarelor.

Tratament diferit

Cercetătorii au speculat că depresia, împreună cu o afecțiune cronică, poate fi diferită clinic de depresia tradițională și, prin urmare, nu răspunde la medicamente precum sertralina.

Ei au adaugăt că sunt necesare mai multe cercetări pentru a investiga dacă depresia, instalată în urma unei afecțiuni cronice, necesită tratament specializat, cum ar fi alte tipuri de antidepresive, terapie comportamentală cognitivă sau alte terapii de vorbire sau o combinație între acestea.

Articolul original, AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel