Depresia, asociată frecvent cu boala inflamatorie intestinală

Depresia
Depresia se pare că este frecventă la persoanele cu boala inflamatorie intestinală. Cercetătorii au încercat să afle care este factorul comun.

Depresia este frecventă la persoanele cu boală inflamatorie intestinală (IBD), dar nu se cunosc cauzele reale ale depresiei din această categorie de persoane. Într-un studiu Neurogastroenterology & Motility, depresia a fost legată de simptome mai severe de boală inflamatorie intestinală și a fost implicată în această asociere o capacitate mai slabă în recunoașterea emoțională (o capacitate redusă de a recunoaște emoțiile de bază la alții).

Rezultatele ridică posibilitatea ca intervențiile psihologice care vizează abilitatea de recunoaștere emoțională să poată fi utilizate pentru a trata sau chiar a preveni depresia la persoanele cu risc ridicat cu boală inflamatorie intestinală.

„Aceste descoperiri sunt preliminare, dar sugerează că prejudecățile cognitive negative asociate cu activitatea IBD pot duce la dezvoltarea depresiei la persoanele cu IBD. Rezultatele noastre ar putea indica modalități inedite de a trata sau chiar de a preveni depresia la persoanele cu IBD, deși descoperirile noastre necesită replicare în studii prospective, ceea ce ne va permite să tragem inferențe mai puternice asupra asocierii cauzale a prejudecăților cognitive cu depresia”, a declarat autorul senior Chris Dickens, doctor la Universitatea din Exeter, în Marea Britanie.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel