Decese suspecte la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. Trei pacienți au decedat în câteva ore

decese suspecte la spitalul de psihiatrie murgeni - FOTO: Freepik@h9images
Decese suspecte la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. Trei pacienți au decedat în câteva ore.

Decese suspecte la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. Direcția de Sănătate Publică Vaslui a demarat o anchetă după ce trei pacienți ai unității medicale au decedat în decurs de câteva ore. 

Patru dintre pacienți au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară. Echipajele de prim-ajutor i-au găsit pe pacienți în stop cardiorespirator. Pentru trei dintre pacienți manevrele de resuscitare au eșuat.

”Ambulanța Vaslui a intervenit în cursul acestei zile de patru ori la Spitalul Murgeni, în decurs de câteva ore. Mai întâi, pentru un bărbat de 45 de ani, ce trebuia transferat la Spitalul Bârlad cu suspiciunea de gastroenterocolită. Pacientul a fost găsit de echipajul SAJ în stop cardiorespirator. Împreună cu alt echipaj cu medic, s-au efectuat manevre de resuscitare fără succes, fiind apoi declarat decedat.

A doua solicitare a fost pentru un bărbat de 68 de ani cu același diagnostic. A fost transferat în stare gravă la Spitalul Bârlad. A treia solicitare a fost pentru o femeie în vârstă de 50 de ani, găsită în stop cardiorespirator.

Nici aceasta nu a răspuns la resuscitare, fiind declarat decesul. A patra solicitare este acum în desfășurare. Este un bărbat de 54 de ani, aflat în stop cardiorespirator. Două echipaje SAJ efectuează acum resuscitare”, a declarat doctorul Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, potrivit Monitorul de Vaslui.

Cel de-al patrulea pacient, bărbatul de 54 de ani pe care medicii s-au străduit să-l resusciteze, a fost ulterior declarat decedat.

Alți pacienți cu simptome similare

Direcția de Sănătate Publică Vaslui caută să afle ce s-a întâmplat la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. În plus, cazul a fost anunțat și la Ministerul Sănătății.

Potrivit Monitorul de Vaslui, la unitatea medicală alți 15 pacienți prezentau simptome digestive.

Ministerul Sănătății, anchetă

”La ora 18:30, reprezentanții Ministerului Sănătății au fost anunțați verbal de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, referitor la o situație gravă apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, aflat în subordinea primăriei din localitate. În cursul zilei de 21 noiembrie, toți pacienții și o parte din personalul spitalului au consumat alimente furnizate de o mănăstire din apropiere, pe bază de pește.

În cursul nopții de 22 noiembrie, 1 pacient a prezentat simptome digestive, vărsături și diaree. Aceste simptome au apărut în cursul zilei de 22 noiembrie și la alți pacienți.

Până în momentul de față s-au înregistrat 3 decese și 1 pacient în stare gravă e internat la Spitalul din Bârlad.

Ministerul Sănătății a organizat imediat după informare, o celulă de criza care a dispus transferul tuturor pacienților simptomatici la spitalul din Bârlad, unde există asistență medicală de terapie intensivă, precum și preluarea de probe biologice și de aliment pentru analiza toxicologică la Institutul de Medicină Legală Iași. Probe din alimente au fost preluate și direcționate de asemenea către Institutul Național de Sănătate Publică- Centrul de Sănătate Publică din Iași pentru analize microbiologice.

Transferul pacienților de la spitalul de psihiatrie către spitalul din Bârlad s-a realizat cu ambulanțe pentru victime multiple și este coordonat de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății.”, a transmis Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel