O boală tăcută și devastatoare,...
Cercetătorii de la Michigan State University au comparat eficacitatea căutării de sprijin social în viața reală, comparativ cu social media.
Este posibil ca social media să faciliteze angajarea online a oamenilor, dar nu oferă anumite beneficii ale interacțiunilor umane din viața reală, spune unul dintre cercetători.
„Utilizarea problematică a rețelelor sociale a fost asociată cu depresia, anxietatea și izolarea socială, iar existența unui sistem de sprijin social bun ferește oamenii de sănătatea mintală negativă”, a declarat Dar Meshi, profesor asistent în cadrul Departamentului de publicitate și relații publice de la MSU. „Am vrut să comparăm diferențele dintre sprijinul din viața reală și sprijinul oferit prin intermediul rețelelor sociale pentru a vedea dacă sprijinul oferit online ar putea avea efecte benefice.”
Studiul a fost publicat online pe 29 aprilie în revista Addictive Behavior (link direct studiu).
În timp ce suportul din social media nu a avut un impact negativ asupra sănătății mintale, nici nu l-a afectat pozitiv.
„Numai sprijinul social din viața reală a fost legat de o sănătate mintală generală mai bună”, a spus Meshi. „Interacțiunile tipice pe rețelele de socializare sunt limitate. Teoria noastră este că acestea nu permit o conexiune mai substanțială, care ar putea fi necesară pentru a oferi tipul de sprijin care protejează împotriva sănătății mintale negative”.
Cercetătorii au realizat un sondaj la 403 de studenți pentru a identifica cât de problematică a fost utilizarea rețelelor sociale și gradul lor de sprijin social în în viața reală și pe social media.
Utilizând, de asemenea, PROMIS, sau sistemul de informații pentru măsurarea rezultatelor raportate de pacient, scală pentru măsurarea depresiei, anxietății și izolării sociale, cercetătorii au putut vedea cum utilizează studenții social media și sprijinul social legat de sănătatea lor mentală.
Utilizarea problematică a rețelelor sociale nu este o tulburare de dependență recunoscută, dar există similitudini în simptomele unei persoane cu o tulburare de consum de substanțe și a unei persoane care prezintă un consum excesiv de rețele sociale. Exemplele includ preocuparea față de rețelele sociale și semnele de retragere, cum ar fi iritabilitatea, atunci când este împiedicat să folosească rețelele sociale.
„Se pare că, cu cât este mai excesivă utilizarea rețelelor sociale, cu atât mai puțină susținere socială primește acea persoană în viața reală, ceea ce duce la o sănătate mintală precară”, a spus Ellithorpe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O boală tăcută și devastatoare,...
Gabriel Cotabiță a murit în urma unui...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Hidratarea este un obicei esențial...