Un virus benign atacă inima. Vezi cum
29 iun 2020 / 16:56
Un virus, de obicei benign, atacă inima perturbând sistemul electric al acesteia și ducând, în unele cazuri, la moarte.
Inimă

Cercetătorii de la Virginia Tech, o instituție de învățământ din SUA, susțin, în urma unui studiu, că virus, de obicei benign, atacă inima ducând chiar și la deces. Mai precis, adenovirusul – care, de regulă, poate provoca o banală răceală, are un impact periculos dacă afectează și inima perturbând sistemul electric al inimii. Acest efect din urmă poate cauza aritmii și deces brusc.

Testele de laborator s-au făcut și pe rozătoare. Echipa de studiu a creat o tehnică de diagnostic folosind cardiomiocite derivate din celule stem pluripotente induse - celule ale pielii umane convertite în celule cardiace. Autorii studiului au observat că virusul ”închide” rapid canalele existente și stopează abilitatea celulelor de a crea altele noi, arată un comunicat al Virginia Tech.

Cercetările, susțin autorii acestora, au limitări întrucât s-a făcut in vitro - într-un vas din afara corpului uman -, însă, subliniază aceștia, ”are încă o valoare extraordinară” întrucât ”oferă indicii și indicii cu privire la ce să căutăm. (...) În mod esențial, învățăm de la adenovirus să găsim cele mai eficiente căi de a opri, mai degrabă decât să provoace aritmii.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

TEST COVID la intrarea în Franța. Măsurile din Germania
3 legume pe care le poți cultiva primăvara devreme
ACIDUM DEHYDROCHOLICUM - prospect
BISMUTHI OXIDE - prospect
Zece alimente care au grijă de sănătatea ficatului
PERINDOPRILUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri