Activitatea fizică poate fi aliatul...
Cum trebuie să sterilizezi borcanele pentru murături. În primul rând, de ce ar trebui să sterilizați borcanele pentru toate conservele minunate pe care le pregătiți? Deoarece un borcan curat și sterilizat este esențial pentru succesul și durabilitatea gemurilor și conservelor pe care le petreceți atât de mult timp pregătindu-le.
Sterilizarea reprezintă o componentă crucială a procesului de conservare, având rolul de a elimina bacteriile, drojdiile sau ciupercile, protejând astfel alimentele din interiorul borcanului. Borcanele murdare sau cele care nu sunt curățate corespunzător pot infecta alimentele din interior și cauza deteriorarea rapidă a acestora.
Sterilizarea este un proces rapid și simplu, așa că nu ar trebui niciodată să fie neglijată.
NU adăugați alimente reci în borcane fierbinți sau alimente fierbinți în borcane reci; în caz contrar, borcanul se poate sparge, ceea ce poate fi foarte periculos.
Borcanele și capacele care urmează să fie folosite trebuie mai întâi să fie verificate pentru a se asigura că sunt în stare bună. Acestea nu trebuie să prezinte semne de cioburi în sticlă sau lovituri pe capace.
Și abia apoi, dacă starea lor este bună, pot fi folosite, dar mai întâi trebuie să fie sterilizate. Fără îndeplinirea acestor doi pași, este aproape sigur că ceva nu va merge bine.
Sterilizarea este un proces care asigură că totul este cât mai curat posibil, astfel încât bacteriile nocive să nu se dezvolte în interiorul borcanului și să nu vă strice munca de murături și conservare. Procesul este destul de simplu, deși necesită puțină planificare și efort. Iată cum să procedați:
Spălați bine borcanele în apă foarte fierbinte cu detergent de vase Puneți-le într-un cuptor preîncălzit la 110°C și lăsați-le timp de 10-15 minute sau până când se usucă.
Scoateți borcanele din cuptor și lăsați-le să se răcească pe o tavă de copt curată sau pe un grătar de sârmă. Alternativ, le puteți așeza deasupra unui prosop de ceai CURAT.
Verificați că toate capacele sunt curate și nu au urme de lovituri. Spălați-le dacă este necesar.
Fierbeți capacele într-o oală cu apă timp de cel puțin 5 minute.
Scoateți-le din oală și lăsați-le să se usuce la aer pe un grătar sau ștergeți-le cu un prosop de bucătărie CURAT.
Capacele și borcanele dvs. sunt acum pregătite pentru a fi umplute cu ingrediente calde. Închideți bine borcanele folosind un prosop CURAT pentru a ajuta la acest proces, potrivit Essentials Magazine.
Botulismul este o boală rară, dar gravă, care atacă sistemul nervos al organismului. Printre tipurile de botulism se numără botulismul de origine alimentară, infantil și al rănilor. Botulismul este de obicei cauzat de o bacterie numită Clostridium botulinum. Simptomele includ slăbiciune musculară și paralizie. Tratamentul include, de obicei, antitoxină pentru a preveni ca toxina să provoace mai multe daune.
Toxinele Clostridium botulinum atacă nervii.Acest lucru poate provoca slăbiciune și paralizie a mușchilor, cum ar fi cei care vă ajută să vă mișcați, să vorbiți și să înghițiți.În cazul în care toxinele atacă nervii care vă controlează respirația, poate fi fatal.
Botulismul de origine alimentară poate apărea atunci când mâncați alimente contaminate cu spori de Clostridium botulinum. Atunci când alimentele sunt depozitate necorespunzător, bacteriile se pot dezvolta. Pe măsură ce bacteriile se dezvoltă, ele eliberează toxine în alimentele dumneavoastră.
Botulismul de origine alimentară apare de obicei atunci când conservele de casă sunt conservate sau depozitate necorespunzător. Deși rare, alimentele cumpărate din magazine și conservate necorespunzător pot provoca, de asemenea, botulism, potrivit Cleveland Clinic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Durerea și disconfortul în jurul...
La vârsta a doua, prevenția...