Cum trebuie mâncate bananele ca să slăbești. Trucul unui nutriționist

Bananele
Persoanele care țin dietă nu trebuie să ocolească bananele, din cauza miturilor conform cărora acest fruct îngrașă și nu este recomandat în curele de slăbire.

Dimpotrivă, cei care încearcă să slăbească pot mânca banane, confirmă Tamsin Jordan, o nutriționista din New York.

„Bananele sunt o sursă nutriționala care oferă o paletă de beneficii pentru sănătate. O banană de mărime mare asigură în jur de 10% din necesarul zilnic de potasiu.”, spune ea.

O banană mică are în jur de 112 calorii, potrivit Departamentului Agriculturii din Statele Unite, citat de Women’s Health. Conținutul nutrițional este de 0,85 de grame de proteine, 26,4 grame de carbohidrați, două grame de fibre și 0,3 grame de grăsimi. Banana este, de asemenea, bogată în vitamine și minerale precum potasiu, fosfor, magneziu, vitamina C și acid folic.

Despre importanța potasiului ne explică Tamsin Jordan: „Acest mineral esențial lucrează în tandem cu sodiul pentru a controla echilibrul de fluide din corp”.

Bananele conțin și vitamina C.

„Pe lângă faptul că întărește imunitatea, vitamina C neutralizează radicalii liberi, reducând leziunile celulare și împiedicând, implicit, procesul de îmbătrânire.”, potrivit nutriționistei Tamsin Jordan.

Cea mai bună banana este cea verde

Pe măsură ce se coc, crește conținutul de zahăr al bananelor, mărindu-le indicele glicemic. De aceea sunt indicate bananele verzi, care au un indice glicemic scazut.

Amidonul din bananele verzi este o sursă ideală pentru bacteriile bune din intestine, ajutând, astfel, digestia și contribuind la controlul greutății, explică Tamsin Jordan.

Pe de altă parte, amidonul din bananele verzi îți vor astâmpăra foamea pe termen lung. 

Momentul potrivit pentru a mânca banane

Tamsin Jordan recomandă consumul de banane dimineața, citând un studiu publicat de Journal of Obesity care arată că organismul arde mai ușor caloriile în prima parte a zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel