Cum te ferești de poluare. Sfaturile unui pneumolog
02 Martie 2020, 11:50

Poluarea industrială afectează sistemul imunitar a mai multor generații de urmași    FOTO: pexels.com
Poluarea poate avea consecințe imediate și tardive asupra aparatului respirator, avertizează medicii pneumologi.

Poluare, pneuomolog. Dr Beatrice Mahler, pneumolog, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, afirmă că poluarea duce la acutizări ale bolilor cronice pulmonare și reacțiilor alergice.

”Creșterea nivelului de poluanți poate produce acutizări ale bolilor cronice pulmonare și reacții alergice, mai ales la persoanele atopice, dacă vorbim de efecte imediate. Efectele pe termen lung ale poluării asupra aparatului respirator produc creșterea declinului funcției pulmonare, nevoia de servicii medicale crescute la pacienții cu boli cronice, costuri crescute pe serviciile de sănătate și scăderea duratei de viață”, afirmă dr Beatrice Mahler.

Soluția? Medicul penumolog Beatrice Maher recomandă:

”Evitarea zonelor cu trafic intens, evitarea aerisirii încăperilor în perioadele de poluare intensă cu folosirea aparatelor de aer condiționat, întreținute corespunzător. Persoanele cunoscute cu afecțiuni cronice trebuie să evite deplasările sau daca sunt necesare trebuie să aibă la îndemână medicația utilă în crize. Aparate de aer condiționat, cu filtre schimbate, conform recomandărilor din cartea tehnică a aparatului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?