Cum se curăță corect salata verde. 5 metode care demonstrează că ai procedat greșit până acum

Salata verde, atunci când o cumpărăm din piață sau supermarket, este extrem de frumoasă și proaspătă, motiv pentru care suntem tentați să nu o mai spălăm acasă, cu apă. Total greșit, dacă luăm în considerare nisipul, limacșii sau eventualele insecte care se află printre frunzele de salată verde.  

Din fericire, există câteva metode practice, de mare ajutor, pentru a spăla corect salata verde. 

1. Sub jet de apă rece

Cea mai frecventă metodă de curățarea a salatei verzi este sub un jet de apă rece. Ține sub apă fiecare frunză, având grijă ca jetul să nu fie prea puternic și să rupă frunzele.

2. Într-un bol cu apă

Pune salata verde într-un bol cu apă rece și amestecă ușor, astfel încât murdăria să se desprindă de pe frunze. 

3. Într-o strecurătoare

Așază salata verde într-o strecurătoare mare, pe care o ții sub jetul de apă rece. Udă cu apă fiecare frunză, pentru a îndepărta toate impuritățile. 

4. Apă cu zahăr

Într-un bol cu apă rece adaugă o lingură de zahăr și bagă-l 15 minute la frigider. Rolul zahărului este de a păstra frunzele de salată cât mai crocante.

5. Apă cu sare 

Despre eficiența sării știm cu toții atunci când e vorba de curățarea fructelor și a legumelor. Și în cazul salatei verzi, metoda funcționează! Într-un bol cu apă rece dizolvă câteva lingurițe de sare. Clorura de sodiu va distruge bacteriile care se pot afla pe frunzele de salată.

Salata verde se păstrează în frigider. Poate fi depozitată necurățată sau după ce a fost spălată. Trebuie să știi că salata nu trebuie niciodată băgată udă în frigider, deoarece mucegăiește. Usucă fiecare frunză cu un prosop de bucătărie, abia apoi poți depozita salata verde în frigider. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel