Generația Z și tinerii Millennials...
Cum se alege tensiometrul. Alegerea corectă a unui tensiometru este esențială pentru monitorizarea precisă a tensiunii arteriale acasă. Dr. Diana Mihalcea, medic primar Cardiologie, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola, cum se alege corect tensiometrul și care sunt categoriile de persoane care trebuie să aibă un asemenea dispozitiv de măsurare a tensiunii arteriale.
”E bine ca pacienții să-și cumpere un tensiometru și să-l aibă acasă. Recomandăm să existe un tensiometru cu mașetă de braț, nu cu manșetă de antebraț. Ele pot fi automate. Pacientul să stea cuminte, să-și pună mașeta și să apese pe un buton ca să poată să-și monitorizeze tensiunea.
Așa cum măsoară tensiunea celor vârstnici, din familie, bunicilor lor, așa pot lua și ei tensiunea și atunci o pot diagnostica. Un eveniment acut cardiovascular poate să fie, de fapt, primul simptom al al unei tensiuni de care al unei hiperteniuni de care pacientul nu știa”, a explicat dr. Diana Mihalcea, medic primar Cardiologie, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Tensiometru - FOTO: Freepik
Asociația Americană de Cardiologie oferă câteva sugestii pentru a asigura că măsurătorile tale sunt precise:
- Evită activitățile care cresc tensiunea arterială cu 30 de minute înainte de testare. Asta înseamnă nici cofeină, nici țigări sau exerciții fizice.
- Poziționarea contează. Când îți măsori tensiunea arterială, trebuie să acorzi atenție posturii tale.
- Stai drept cu spatele susținut și asigură-te că brațul tău este ridicat la nivelul inimii. Brațul ar trebui susținut de ceva, cum ar fi o pernă sau un suport de braț.
Vezi și: Ce poți să pățești dacă nu ai scaun o zi. Care este frecvența normală a tranzitului intestinal
- Relaxează-te puțin. Încearcă să te relaxezi timp de cinci minute înainte de a porni monitorul. Conversațiile cu prietenii, verificarea telefonului, orice ar putea să te streseze sau să te entuziasmeze într-adevăr - pot influența exactitatea citirii tale.
- Nu te abține. Fapt ciudat al zilei: nevoia de a urina îți crește tensiunea arterială! Acesta este un alt motiv (chiar dacă sperăm să nu ai nevoie de unul) să faci timp pentru o pauză bio.
- Adoptă o rutină. Tensiunea arterială fluctuează mult pe parcursul zilei, deci vei obține date utile dacă faci teste aproximativ la aceleași ore în fiecare zi. Observă "s" acolo: testarea o dată pe zi nu îți va oferi ție sau medicului tău aceeași perspectivă pe care o vei obține din verificarea de mai multe ori pe zi la ore consistente, potrivit Cleveland Clinic.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Alimentația în sezonul rece poate fi...