Cum să scazi glicemia în doar două minute. Medic: Are impact semnificativ

glicemia - FOTO: Freepik@rkmdesign
Un medic diabetolog explică cum poți să scazi glicemia în doar două minute. 

Un specialist în diabet a dezvăluit o modalitate simplă de a reduce nivelurile de zahăr din sânge după o masă. Mai mult, metoda susținută de cercetare ar putea începe să funcționeze în doar două până la cinci minute, conform unui specialist endocrinolog.

O mișcare ușoară ar putea viza nivelurile ridicate de zahăr din sânge după masă în doar câteva minute.

Cum să scazi zahărul din sânge în doar două minute.

"Știați că puteți ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge în două până la cinci minute după ce ați mâncat? Desigur, mulți oameni se confruntă cu niveluri ridicate de zahăr din sânge după ce mănâncă și pur și simplu nu știu ce să facă în legătură cu asta", a spus medicul cunoscut ca Vocea Diabetului, potrivit Express.

Odată ce ai mâncat o masă, în special când conține carbohidrați, nivelul zahărului din sânge crește imediat după masă. La persoanele sănătoase, aici intervine insulina și zahărul din sânge revine la nivelul pre-masă în decurs de două ore după masă. Cu toate acestea, pacienții cu diabet netratat nu se încadrează în această categorie, iar nivelul zahărului din sânge rămâne ridicat.

Vezi și: Semnul banal al AVC-ului care apare în timp ce mănânci. Este semnul timpuriu al unui AVC iminent

Stilul de viață, impact asupra nivelul zahărului din sânge

În fericire, modificările ușoare ale stilului de viață, inclusiv plimbările ușoare, ar putea ajuta la scăderea controlului glucozei sanguine.

"Studii noi arată de fapt că doar mergând pentru o plimbare de două până la cinci minute după masă - plimbări ușoare - poate îmbunătăți semnificativ nivelurile de zahăr din sânge.

Ce se întâmplă este că mușchii noștri încep să utilizeze glucoza din alimentele pe care tocmai le-am mâncat pentru energie. Și, prin urmare, reducerea nivelurilor de zahăr din sânge.

Știu că nu este întotdeauna ușor să faci exerciții după masă, dar chiar și o plimbare de două minute va avea un impact semnificativ asupra nivelurilor tale de zahăr din sânge", a spus expertul.

Vezi și: Cum să scapi de cearcăne. Dr. Dana Miricioiu: Luminează ochiul, schimbă aspectul feței

Plimbările scurte, efect asupra nivelul zahărului din sânge

Plimbare - FOTO: Freepik@_human

Cercetările susțin și efectul mersului asupra zahărului din sânge. O plimbare de cinci minute la fiecare jumătate de oră a fost arătată anterior că reduce nivelurile de zahăr din sânge într-o măsură semnificativă, conform unui studiu publicat în Journal of the American College of Sports Medicine.

Concluziile sugerează că respectarea regimului de plimbare a redus vârfurile de zahăr din sânge cu 60 la sută, în comparație cu statul toată ziua.

Activitatea fizică, cum ar fi plimbările, poate ajuta la reducerea nivelurilor de zahăr din sânge. În timpul exercițiului, mușchii folosesc zahărul din sânge ca sursă de energie, ceea ce poate ajuta la reducerea glicemiei.

Exercițiile regulate, inclusiv plimbările, pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină a corpului. Acest lucru poate face ca organismul să utilizeze mai eficient insulină pentru a absorbi zahărul din sânge, ceea ce poate duce la niveluri mai stabile ale glicemiei.

Plimbările regulate pot ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase sau la pierderea în greutate, ceea ce poate contribui la gestionarea glicemiei. Greutatea corporală sănătoasă poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și poate reduce riscul de complicații legate de diabet.

Stresul poate afecta nivelurile de zahăr din sânge, deoarece poate declanșa eliberarea de hormoni de stres care pot crește glicemia. Plimbările în aer liber sau chiar în interior pot contribui la reducerea stresului și la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge sub control.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel