Cum să crești busuioc acasă și să-l păstrezi cât mai mult timp posibil

Busuiocul, denumit științific Ocimum basilicum, este o plantă aromatică originară din Asia. Utilizat pe scară largă în bucătăria mediteraneană, poate fi folosit pentru a prepara sosuri, pentru a decora salate sau în ceaiuri. Busuiocul este plin de vitamine și minerale, cu o multitudine de beneficii pentru organism. Dacă vrei să te bucuri mereu de virtuțile acestei plante aromate, o poți crește în propria casă. 

Reguli pentru plantarea busuiocului acasă 

1. Plantarea busuiocului 

Busuiocul poate fi cultivat în grădină sau într-o vază așezată pe balcon. Pentru a face acest lucru, va trebui să alegi un sol universal care să permită semințelor să crească optim. De asemenea, optează pentru o vază de teracotă de dimensiuni medii.

2. Amplasarea ghivecelor

Ghivecele trebuie așezate întotdeauna într-un loc însorit, departe de vânt: această plantă are nevoie de 6 ore de soare pe zi. După alegerea locului potrivit, umple ghivecele cu pământ.

3. Semănatul semințelor

Pune semințele de busuioc în solul de ghiveci drenat, distanțându-le la câțiva centimetri una de cealaltă. Acoperă semințele cu pământ și nivelează solul. Toarnă puțină apă, apoi acoperă vasul cu folie de plastic. 

4. Cel mai bun moment pentru cultivarea busuiocului

Atunci când temperaturile cresc, în mai sau iunie. Perioada de însămânțare ar trebui să fie între februarie și iunie. Această plantă are nevoie de lumină solară bună pentru a crește.

5. Udarea plantei

În doar câteva săptămâni, primele frunze de busuioc pot începe să crească, dar nu vor fi comestibile. Continuă să uzi planta în mod regulat, mai ales când afară sunt temperaturi ridicate. După o lună, frunzele pot fi culese. 

6. Conservarea și întreținerea plantei

Este important să uzi busuiocul periodic, dar nu în exces. În plus, este de preferat să nu amplasezi vasul într-un loc în care există prea mult vânt. În cele din urmă, este necesar să tai buruienile care cresc pe plantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel