Cum să congelezi și să dezgheți corect pâinea

Pâinea trebuie cumpărată în aceeași zi în care vrei să o congelezi, altfel se va rupe în bucăți la dezghețare.

Pâinea este un aliment care nu lipsește de la aproape nicio masă. Gustoasă și hrănitoare, pâinea se poate congela, fiind ideală pentru chifteluțe etc. Pentru a congela corect pâinea, astfel încât să nu se fărămițeze după ce ai dezghețat-o, ține cont de aceste sfaturi.

Prima recomandare este să îngheți doar acele felii de pâine pe care știi sigur că le vei folosi mai târziu. Totodată, procesul de dezghețare va fi mai rapid. 

Ulterior, ține feliile de pâine separat de restul alimentelor în pungi de plastic sigilate, pentru a preveni pătrunderea umezelii. Dacă nu ai pungi, poți opta și pentru folie de aluminiu. 

Un alt truc este să nu îngheți pâinea mai mult de o lună, deoarece își va pierde proprietățile și, în consecință, nu va avea aceeași aromă sau textură.

Când vine vorba de dezghețare, ai mai multe opțiuni, așa cum a explicat Eroski Consumer

Cea mai bună alternativă este dezghețarea la temperatura camerei, în afara frigiderului, pe un raft acoperit cu un prosop de bucătărie, pentru a preveni oxidarea. Apoi, încălzește feliile de pâine în cuptor, astfel încât să fie crocante, ca și când ar fi fost proaspăt făcute.

Citește și De ce e mai bine pentru siluetă să mâncăm pâine la salata de roșii cu brânză: explicațiile unui nutriționist

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel