Cum îți dai seama că energia ta feminină este blocată

Femeie care se uită în oglindă  FOTO: Pixabay
Feminitatea nu înseamnă doar o ținută superbă ce presupune rochii, fuste și tocuri. Fiecare avem nevoie de feminitate și masculinitate ca să trăim optim, susține Astrosens.

Iată câteva semne că energia ta feminină este blocată:

* ”Refuzi ajutor - avem tendinţa să credem că a cere ajutor este un semn de slăbiciune şi că "doar femeile" fac acest lucru, ceea ce ne împinge inconştient spre a ne suprasolicita energia şi să refuzăm ajutor chiar şi atunci când avem nevoie. (...) Nu suntem super-oameni şi refuzul de a accepta ajutor nu ne aduce puncte bonus în niciun aspect al vieţii noastre. Dacă am fi fost meniţi să le facem pe toate singuri, nu am mai locui în comunităţi, corect?

* Refuzi complimente - de câte ori ţi se spune că arăţi bine sau că îţi vine bine o haină, ori că îţi stă părul frumos tu cum reacţionezi? Dacă începi să te ascunzi sub masă sau să spui imediat că nu e aşa, ori că e o nimica toată şi pur şi simplu s-a întâmplat să arăţi mai bine nu faci decât să anulezi complimentul şi să descurajezi oamenii din jur să îţi mai spună vreodată când observă ceva plăcut la tine. Tu poate în sinea ta crezi că nu e bine să accepţi pentru a nu părea o persoană arogantă, dar un simplu mulţumesc şi un zâmbet discret este îndeajuns dacă nu simţi să spui mai mult. Şi bărbaţilor le plac complimentele, oricât de duri îi consideră societatea.

* Îţi ignori aspectul estetic sau îl consideri neimportant - Nu te ascunde în haine largi sau cu croială bărbătească şi evită măsurile nepotrivite. Îmbracă-ţi corpul cu dragoste, cu intenţie, ca să îl faci să se simtă apreciat şi iubit.

* Totul este "gri" în viaţa ta - Dacă nimic din viaţa ta nu îţi mai aduce bucurie, ar putea exista un blocaj în energia ta feminină, cea care poate vedea frumuseţea şi în acele lucruri mici, de la plante, animale, râsetul unui copil, natură, haine deosebite, parfumuri plăcute care te fac să visezi, până la relaţiile bune pe care le ai în viaţa ta. Concentrează-te pe ce se întâmplă bun în viaţa ta şi realizează zilnic o listă cu ce te-a făcut să zâmbeşti, o listă cu persoane dragi, o listă cu ce îţi place să simţi, de la mâncărurile preferate, parfumuri, materiale fine, muzică, etc.

* Uiţi să te odihneşti - când totul în jurul nostru ne împinge să le facem pe toate ca şi cum ar fi ceva normal şi uşor de realizat, uităm de faptul că avem nevoie de odihnă. A fi o persoană ambiţioasă şi muncitoare nu este ceva de blamat, deşi este o trăsătură masculină. Din contră, ne ajută să ne realizăm obiectivele în viaţă. Însă din când în când trebuie să ne aducem aminte că un corp obosit îşi va cere obligatoriu o pauză la un moment dat fix când te aştepţi mai puţin, aka "burn out"”.

Mai multe puteți citi pe Astrosens.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel